BiH

Za ugostiteljske objekte u Sarajevu počinje izdavanje naljepnica “Covid Safe Zone”

Ministarstvo zdravstva i Turistička zajednica Ministarstvo zdravstva KS u saradnji sa Turističkom zajednicom KS počinje izdavanje “Covid Safe Zone” naljepnica svim zatvorenim objektima na području Kantona Sarajevo, koji dobrovoljno odluče u svojim objektima uvesti VPT pravilo.

Radi se o hotelima, hostelima i svim ostalim smještajnim kapacitetima, restoranima, kinima, pozorištima, fitness centrima i spa centrima…

Potrebno je da podnesu zahtjev na protokol Ministarstva zdravstva KS. Nakon toga Turistička zajednica KS podnosiocu zahtjeva izdaje naljepnicu “Covid Safe Zone”, koju će istaknuti na svom objektu.

Naljepnica “Covid Safe Zone” Ministarstva zdravstva KS podrazumijeva objekt koji je takozvano područje kontroliranog rizika od zaraze koronavirusom. To podrazumijeva da se u navedenom objektu poštuju higijensko-epidemiološke mjere na snazi, ali i VPT pravilo.

“Covid Safe Zone” predstavljaju jednostavne, ostvarive, zdravorazumske, privremene mjere koje može primijeniti bilo koje preduzeće uz minimalne smetnje, a koje donosi veliku korist i za poslovanje, ali i očuvanje zdravlja, saopćeno je iz Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo.

izvor:klix

Povezani članci

Od danas skuplje cigarete, nova poskupljenja od 1. jula

Urednik Portala

Bh. građani kladionicama u 2021. ostavili 133 miliona više nego tokom 2020.

Urednik Portala

MED BI MOGAO DOSTIĆI CIJENU I DO 30 MARAKA ZA KILOGRAM: POSKUPLJENJE I OSTALIH PČELINJIH PROIZVODA

Urednik Portala