BiH

VREMENSKA PROGNOZA ZA BIH-PRETEŽNO TOPLO I SUNČANO VRIJEME DO NEDJELJE

Od sutra jačanje južnog vjetra, pretežno sunčano i toplo vrijeme uz temperature do 19°C. U subotu krajem dana i navečer stiže nova hladna fronta, uz padavine i pad temperature.


Sutra(17.02.) pretežno sunčano vrijeme. Biće prisutna povećana uglavnom visoka oblačnost koja lokalno može zakloniti sunce i to uglavnom u prvom dijelu dana. Bez padavina.
U noći na petak(18.02.) nakratko će nas zakačiti hladni front koji će se glavninom premještati istočnije od nas. Zahvatiće sjeveroistočne, istočne i centralne dijelove Bosne gdje uz prolazno naoblačenje ponegdje može pasti malo kiše.
U petak tokom dana sunčano i toplo u cijeloj zemlji. Sunčano i toplo će biti i u subotu(19.02.), do predkraj dana. Krajem dana, navečer i u nedjelju(20.02.) zahvatiće nas postepeno hladni front uz formiranje plitkog ciklona iznad Jadrana. To će nam donijeti pojačan sjeverac, pad temperature te kišu i pljuskove kojih će biti u većem dijelu zemlje. Na sjeverozapadu Bosne postoji mogučnost i za prolazan snijeg u subotu navečer.

Od sutra ponovo jačanje južnog i jugozapadnog vjetra koji će puhati umjereno do lokalno na udare povremeno i jak u većem dijelu zemlje. Od subote krajem dana vjetar u okretanju na sjeverni smijer. Jutra ostaju ne previše hladna uz temperature većinom blago u plusu, tek ponegdje mogući slabiji minusi i mraz. Tokom dan, do nedjelje, toplo uz prave proljetne temperature koje će se kretati većinom 10 do 16°C, lokalno u sjevernim dijelovima Bosne do 19°C. U nedjelju usljed oblačnijeg vremena i padavina, nešto hladnije,piše u Vremenskoj prognozi za BiH.

Povezani članci

Dvadesetdvogodišnjak (22) oteo općinskog vijećnika

Urednik Portala

OBAVIJEST O REALIZIRANOJ AKCIJI – MZ SKOKOVI

Urednik Portala

Davor Dragičević: Ne bude li reakcije Tužilaštva, osvetit ću svoje dijete

Urednik Portala