BiH

VELIKI USPJEH POLICIJE BIH-UŠLI U TRAG HILJADAMA KRIMINALACA

Gotovo dvije hiljade osoba iz BiH koristilo je mrežnu aplikaciju Sky i kriptirane telefone za dogovore o počinjenju kaznenih djela, no svi oni sada će biti identificirani nakon probijanja njene zaštite i već su uslijedila hapšenja, potvrdio je u srijedu ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.
On je na konferenciji za novinstvo u Banjoj Luci potvrdio kako su hapšenja 19 pripadnika organizirane kriminalne skupine s područja istočne Bosne, koja su provedena u utorak, upravo rezultat otkrivanja tragova u aplikaciji Sky.
Sve uhapšene tereti se za ilegalnu trgovinu narkoticima te oružjem i vojnom opremom.
“U posljednje vrijeme imamo pristup mnogim informacijama kojima do sada nismo imali. Neka hapšenja smo proveli na temelju aplikacija koje su kriminalci koristili i mislili da su zaštićeni.
Sky aplikacija se koristi više od 10 godina a prema našim podacima u BiH ju je koristilo oko dvije hiljade osoba”, kazao je Dragan Lukač, prenosi Hina.
Pojasnio je kako je razbijanje organiziranih kriminalnih skupina u BiH počelo uz suradnju s Eurpolom, a traga se i za osobama za koje se opravdano sumnja da su umiješane u niz ubistava u BiH i regiji. Poručio je kako će policijske agencije u Bosnu i Hercegovinu kad-tad doći do svih identificiranih počinioca kaznenih djela među kojima, kako je potvrdio, ima i policajaca. “To im neće biti oprošteno”, kazao je Lukač,a prenosi Bljesak.info.

Povezani članci

Porodica preminule porodilje Azre Becirspahić objavila otpusno pismo

Urednik Portala

Provokacija u Bratuncu: Vozilom ušli na njivu povratnika Hajrudina Hasanovića i unišitili zasade pšenice!

Urednik Portala

Zašto Vlada USK ne dozvoljava upošljavanje medicinskog osoblja u bolnici u Bihaću

Urednik Portala