Servisne informacije

VATROGASNA JEDINICA CAZIN IMALA BURNU NOĆ – ELEKTRODISTRIBUCIJA NAJAVILA PREKIDE U ISPORUCI ELEKTRIČNE ENERGIJE

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o pojavama i događanjima na području grada,u protekla 24 sata- jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -3°C, dok je vodostaj Mutnice 94,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je mirnu noć.
Vatrogasna jedinica Cazin je imala dvije intervencije.Naime,u 16:00 sati požar šume i niskog rastinja na Dobrenici;požar je saniran u 17:45 sati.Drugu intervenciju Vatrogasna jedinica Cazin imala je u 17:43 zbog požara u mjestu Donja Lučka,požar u šumi je saniran u 19:30 sati.
Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin  u proteklom periodu zatražilo je 56 pacijenata, sanitet je korišten dva puta .
Vodosnabdijevanje: uredno,nema planiranih radova.
Komunalne usluge:Odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.
Elektrosnabdijevanje: Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-obavještava kupce da će zbog planskih radova dana 10.02.2022. godine doći će do kratkotrajnih isključenja od pola sata u vremenu 08:00-16:00 sati za trafopodručja
Miostrah 4, Jašaragići, ,Rošići, Pjanići-,Krndija, zatim Liskovac1,2,3,4,5, Šturlićka Platnica 2,5,6, i Skakići u periodu 09:00-09:30 sati i od 15:00-15:30 sati.

STANJE NA CESTAMA:

Magla i niska oblačnost u jutarnjim satima smanjuju vidljivost na širem području Sarajeva, Prozora, Jablanice, Konjica, Glamoča, Kiseljaka, Viteza i Bugojna, te ponegdje u višim predjelima (Mlinište). Saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo i na povećanu opasnost od odrona. Apelujemo na vozače da na svim dionicama voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Na putu Tuzla-Kalesija zbog neophodnih radova u tunelu Čaklovići, u noćnim satima (22-06 sati) saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Povezani članci

SERVISNE INFORMACIJE:U sudaru poljoprivredne mašine i automobila dva lica teže povrijeđena

Urednik Portala

CAZIN-POLICIJA INTERVENISALA ČETIRI PUTA,ZBOG NASILJA U PORODICI,DVIJE SAOBRAĆAJNE NEZGODE I RAZBOJNIŠTVA

Urednik Portala

SERVISNE INFORMACIJE:U Stijeni usred fizičkog napada jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede..

Urednik Portala