Regija

VARAŽDINAC PAO NA INTERNETSKU PREVARU-KUPIO KRIPTOVALUTE ZA 400.000 KN I OSTAO BEZ NOVCA

Nepoznati čovjek Varaždincu (47) je rekao da mu treba neko ko će upravljati bankovnim računom jer mu je slaba veza, pa je tražio i novac za otključavanje računa, a ovaj je uplatio 400.000 kuna u kriptovalutama…

Varaždinska policija zaprimila je kaznenu prijavu muškarca (47) koji je rekao kako je od 9. do 11. mjeseca 2021. godine preko društvene mreže komunicirao s nepoznatim čovjekom koji mu je prezentirao da mu je potrebna osoba za upravljanje njegovim bankovnim računom obzirom da on ima slabu internetsku vezu. Kako je nakon nekog vremena račun zablokirao, nepoznata osoba je od njega tražila da mu posudi novčani iznos od 60.000 američkih dolara za otključavanje računa, a koji iznos će mu vratiti sa kamatama.

Muškarac je nakon toga, putem jedne Internet tehnologije za digitalni novac i plaćanja kupio kriptovalutu u iznosu od četiristo hiljada kuna, koje je uplatio na novčanik nepoznate osobe, nakon čega ga je isti tražio još novca. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko četiristo hiljadakuna. Policija nastavlja rad na utvrđivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Uz ovu kaznenu prijavu policija u Varaždinu istražuje i slučaj 39-godišnjeg prijavitelja koji je prevaren pri prodaji prekointernetskog oglasnika.

On je prema prijavi, 30. januara 2022. godine, na internetskom oglasniku objavio oglas o prodaji drvene stolice. Istog dana na oglas mu se javila nepoznata osoba zainteresirana za kupnju stolice. Nepoznata osoba mu je temeljem dogovora, poslala poveznicu na lažno kreiranu stranicu s logom jednog dostavnog poduzeća, dovodeći ga u zabludu da je potrebno upisati podatke radi primanja uplate. Oštećeni je između ostalog, zajedno s brojem računa upisao i CVC/CVV broj kartice, što je nepoznati počinitelj iskoristio te izvršio nedozvoljenu transakciju u iznosu od oko 3000 kuna s računa oštećenog na nepoznati račun. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela,piše 24sata.hr.

Povezani članci

SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO REGIJU: TROGODIŠNJU DJEVOJČICU SEKSUALNO ZLOSTAVLJALI OTAC I DJED

Urednik Portala

Poznato iz kojih zemalja stižu prijetnje u Srbiju, u istragu uključen Interpol

Urednik Portala

LJUBAVNI JADI U POLICIJI – ŽENA BILA U VEZI SA KOLEGOM, PA GA DRŽALA ZATVORENOG U STANU

Urednik Portala