BiH

UNICEF DONIRAO BIH MEDICINSKU OPREMU VRIJEDNU PREKO POLA MILIONA KM

UNICEF je Ministarstvu civilnih poslova Bosne i Hercegovine uručio donaciju vrijednosti 335.500 dolara (oko 570.000 KM), namijenjenu zdravstvenim radnicima koji rade sa pacijentima zaraženim koronavirusom.

“Donacija zaštitne opreme sastoji se od setova zaštitnih maski, rukavica, mantila, naočara, obuće, štitnika za lice i tijelo”, saopšteno je iz UNICEF-a.

Ministarstvo civilnih poslova rasporediće proporcionalno ovu donaciju vlastima u Republici Srpskoj, Federaciji BiH i Brčko distriktu, odakle će ići dalja distribucija prema zdravstvenim ustanovama.

U saopštenju se navodi da UNICEF u BiH od početka pandemije Kovida-19 radi zajedno sa institucijama BiH, pomažući vlastima u domenu krizne komunikacije, Kovid-19 vakcinacije, obezbjeđenja zaštitne opreme, uputstava i opreme za škole i zdravstvene ustanove, podrške unapređenju mentalnog zdravlja djece i porodica, kao i nabavke zaštitne opreme za socijalne radnike, te interventne nabavke neophodnih sredstava za zaštitu, vakcine i opreme za hladni lanac.

Ova donacija primljena je putem UNICEF-ovog logističkog centra u Kopenhagenu.

UNICEF je i logistički koordinator za nabavku vakcina, koje u BiH stižu putem “Kovaks” mehanizma.

izvor:crna hronika

Povezani članci

NA TESTU IZ VAKCINACIJE BIH DOBILA DVOJKU

Urednik Portala

MUP KS OBJAVIO DETALJE: EVO KAKVA JE PROCEDURA U SLUČAJU DA IZGUBITE VOZAČKU DOZVOLU

Urednik Portala

IZ SARAJEVA KRENULO 20 TONA HUMANITARNE POMOĆI ZA UKRAJINU

Urednik Portala