Svijet Vijesti

U TROPSKOJ OLUJI NA MADAGASKARU POGINULO NAJMANJE 80 LJUDI(VIDEO)

Najmanje 80 ljudi poginulo je na jugoistoku Madagaskara u tropskoj oluji koja je sa subote na nedjelju pogodila taj otok u Indijskom oceanu i uzrokovala poplave, uništila domove i ostavila stanovnike bez struje.Jedan od najteže pogođenih gradova je Nosy Varika na istočnoj obali gdje je gotovo 95 posto zgrada uništeno kao da smo upravo bombardirani”, rekao je dužnosnik.

Ciklon Batsirai pogodio je kopno u subotu navečer i udario u istočnu obalu s jakom kišom i udarima vjetrima od 165 kilometara na sat. Procjenjuje se da bi se moglo raseliti do 150.000 ljudi.

Prije dvije sedmice oluja ubila 55 ljudi

Otokom je već prije dvije sedmice prošla razorna tropska oluja Ana i usmrtila 55 ljudi, a raselila njih 130.000.

Ured za upravljanje katastrofama i rizikom objavio je u nedjelju da je poginulo 10 ljudi. Državni radio je objavio da su neke osobe poginule kada im se srušila kuća u gradu Ambalavaou, oko 460 km južno od glavnog grada Antananariva.

  • Vidjeli smo samo pustoš: iščupana stabla, srušene električne stupove, krovove koje je razorio vjetar, grad potpuno pod vodom”, rekao je u telefonskom razgovoru za Reuters Nirina Rahaingosoa, stanovnik grada Fianarantsoe, koji se nalazi 420 km južno od glavnog grada. Dodao je da je u gradu nestalo struje.

izvor:hayat.ba

Povezani članci

Turković se zahvalila na sankcijama, iako su uvedene i njenom kolegi iz SDA

Urednik Portala

OSMANI: SRBIJA SE NAORUŽAVA POSLJEDNJIH 10 GODINA, TO PRIJETI MIRU I STABILNOSTI

Urednik Portala

Dvadesetdvogodišnjak (22) oteo općinskog vijećnika

Urednik Portala