Servisne informacije

U protekla 24 sata zabilježena jedna saobraćajna nezgoda, najavljeni prekidi u elektrosnabdjevanju

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -9°C, dok je vodostaj Mutnice 95,00 cm

Policijska stanica Cazin je imala jednu intervenciju kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju. Naime, na parking prostoru TC City na Lojićki došlo je do saobraćajne nezgode  prilikom koje je 1 m/v udarilo u betonski zid. Srećom, nije bilo povrijeđenih lica, a pričinjena je materijalna šteta.

Vatrogasna jedinica Cazin je imala mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 44 pacijenata, dok je sanitet korišten tri puta

Vodosnabdjevanje je uredno, nema najavljenih radova.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima narednih dana doći do prekida u isporuci električne energije na području grada Cazina prema sljedećem rasporedu:

Dana 13.01.2022. godine

  • 08:00-16:00 sati za trafopodručja: Ponjevići, Majetići, Ostrožac;
  • 09:00-15:30 sati Gnjilavac, Podgredina.

Dana 14.01.2022. godine

  • 08:30-09:00 sati trafopodručje Fejzagići.

Dana 15.01.2022. godine

08:00-16:00 sati trafopodručja: Ulica braće šehida, Mala Lisa, Ćuprija, Žrtvava Domovinskog rata, Ostrožac, Brdo Ostrožac, Bajrići, Stijena.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a,  jutros se na putevima u BIH saobraća otežano i usporeno. Zbog niskih jutarnjih temperatura u nižim područjima kao i na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima upozoravamo na poledicu na kolovozu. Ugaženog snijega ima mjestimično na putevima Priluka-Glamoč-Mlinište. Ekipe putne službe intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno, a mi vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Povezani članci

SERVISNE INFORMACIJE:Mirna noć u Cazinu,policijska stanica Cazin bez intervencija

Urednik Portala

Zbog velikog odrona obustavljen saobraćaj na magistrali kod Žepča

Urednik Portala

Servisne informacije:Policijska stanica Cazin imala je tri intervencije,drsko ponašanje..

Urednik Portala