BiH

U NAREDNIM DANIMA NEMA KONKRETNE ZIME ,OBILNIH SNJEGOVA KAO NI VEĆIH MINUSA

Narednih dana više ranoproljetne nego zimske odlike vremena.
Izmjenjivaće se sunčani i oblačni periodi uz temperature većinom iznad prosjeka za ovaj period godine.Nakon pretežno sunčanog i iznadprosječno toplog današnjeg dana, sutra(05.02.) naoblačenje kojeg donosi oslabljenja i brzopotezna hladna fronta. Donijeće porast oblačnosti lokalno slabije padavine, kišu u nižim krajevima i snijeg na planinama te manji pad temperature u odnosu na danas.
Hladna fronta će se brzo premjestiti preko naše zemlje, tako da već u noći na nedelju stiže razvedravanje.
Nedelja(06.02.) u znaku stabilnijeg vremena, pretežno sunčano i osjetno toplije. Zapuhati će južina uz dnevne temperature većinom 6 do 11C, na sjeveru i jugu do 15C. U toku dana postepeno sve više oblačnosti, najprije u Hercegovini i zapadu Bosne, a prema noći na ponedeljak i u ostatku zemlje. To je najava nove hladne fronte u ponedeljak.
Ponedeljak donosi novu brzopoteznu hladnu frontu, ovog puta nešto izražajniju nego ona u subotu pa bi bilo prolazno konkretnijih padavina. U nizininama većinom kiša, ponegdje malo, zanemarivo susnježice i mokrog snijega, više krajeve očekuje prolazno snijeg. Zapuhati će sjeverac i bura uz pad temperature. Fronta nas brzo napušta, pa bi se i vrijeme brzo stabilizovalo.

U utorak nas fronta napušta, u Hercegovini, jugozapadu i u sjevernom dijelu zemlje uz sunčanije i stabilnije vrijeme. U centralnom dijelu zemlje uz Dinaride oblacnije uz lokalne nalete slabijih padavina. Puhati će sjeverac i bura uz hladnije vrijeme.
Od srijede pa do vikenda pretežno sunčano i osjetno toplije, lokalno proljetne temperature uz jačanje uticaja anticiklone sa zapada. Po kotlinama i duž riječnih tokova moguća magla i niska oblačnost.Neke konkretne zime, obilnih snjegova i većih minusa nema u skorije vrijeme,piše Vremenska prognoza za BiH.

Povezani članci

DA LI U FBIH UOPŠTE POSTOJE ROBNE REZERVE KOJE BI UBLAŽILE RAST CIJENA?

Urednik Portala

Komandant Armije RBIH Sakib Mahmuljin osuđen na osam godina zatvora

Urednik Portala

MOGUĆI PROBLEMI U SNABDIJEVANJU LIJEKOVIMA

Urednik Portala