BiH

U FBiH ponovo smanjen broj zaposlenih. U prvih deset dana 2022. čak 4.000 manje!

Ponovo smanjen broj zaposlenih u FBiH

Prema posljednim objavljenim podacima Porezne uprave FBiH pokazuje se da je broj zaposlenih u Federaciji BiH ponovo smanjio.

Ove informacije je na svom zvaničnom Facebook profilu podijelioi pojasnio ekonomista Faruk Hadžić. Prema toj procjeni broj zaposlenih smanjen za prvih deset dana januara za 4.070.

Podaci Porezne uprave FBiH za 31.12.2021. decembar pokazuju da je bilo 533.034 radnika, 10. januara 2022 – 528.964 radnika.“RAZLIKA = -4.070 radnika. Smanjenje broja zaposlenih nije neobično za prve dane januara, ali je ovaj broj, da budem iskren, veći nego što sam očekivao. Potajno sam se nadao da će ovaj broj biti manji, međutim prešao je i ove godine 4.000. Iz dostupnih podataka od prethodnih godina, okvirno je do sada FBiH trebalo oko tri mjeseca da vrati ovaj broj zaposlenika. Nadam se da će ove godine to ipak biti brže i da će se FBiH što prije uspjeti vratiti na nivo zaposlenih koje je imala 16.03.2020. godine”, napisao je Hadžić.
Time je još jednom dementiran premijer Federacije BiH Fadil Novalić koji već mjesecima zamajava javnost podacima koji govore da se broj zaposlenih u FBiH vratio na predpandemijski nivo. Ranije je Novalića demantirala Porezna uprava, odnosno direktor Šerif Isović, koja je objavila ukupne podatke za prošlu godinu. Direktor Isović je jasno kazao da se broj zaposlenih nije vratio na predpandemijski nivo.

Izvor:raport.ba

Povezani članci

Prilika za posao u Njemačkoj-od ponedjeljka njemački poslodavci u BiH

Urednik Portala

Stručnjak objasnio važnost ukidanja akciza na gorivo: “Mnogi očito ne razumiju”

Urednik Portala

U Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari otvorena izložba “Život iza polja smrti”

Urednik Portala