Servisne informacije

U CAZINU VEOMA BURNA NOĆ-POLICIJA INTERVENISALA ČETIRI PUTA,ZBOG NASILJA U PORODICI,TEŠKE KRAĐE I DVIJE SAOBRAĆAJNE NEZGODE

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o pojavama i događanjima na području grada,u protekla 24 sata- jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -1°C, dok je vodostaj Mutnice 94,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je četiri intervencije- u 07:00 sati u MZ Skokovi došlo je do teške krađe.
U mjestu Tržac-Urga(08:00 sati) ,prijavljeno je nasilje u porodice gdje je jedno lice zadobilo teške tjelesne povrede.Policija je intervenisala dva puta i zbog slijetanja vozila sa kolovoza;jednom u 17:30 sati na magistralnom putu Donja Lučka gdje je došlo do slijetanja jednog motornog vozila pri čemu je pričinjena materijalna šteta;drugi put policija je intervenisala u 19:30 sati zbog slijetanja 1 m/v sa kolovoza na magistralnom putu Ćoralići sa materijalnom štetom.

Vodosnabdijevanje: uredno,nema planiranih radova.
Komunalne usluge:Odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.
Elektrosnabdijevanje: Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-obavještava kupce da će zbog planskih
radova dana 01.02.2022. godine doći će do prekida u isporuci električne energije za
trafopodručja Ostrožac, Brdo Ostrožac i Prošići vremenu od 09:00 -16:00 sati.Narednog dana
02.02.2022.godine doći će do isporuke električne energije za trafopodručje Prošići u vremenu
od 09:00-16:00 sati.

STANJE NA CESTAMA :

Sniježne padavine su oslabile ili prestale, ali jak vjetar stvara sniježne nanose na pojedinim dionicama u višim planinskim predjelima. Izdvajamo puteve: Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać (Lanište i Ripač), Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Priluka-Glamoč-Mlinište i Kupres-Šuica. Na dionici Ljubogošta-Podromanija i dalje pada snijeg i saobraća se usporeno, dok je za teretna vozila sa prikolicom i šlepere zabranjen saobraćaj. Poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, a posebno u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Magla smanjuje vidljivost na širem području Bosanskog Broda i Gradine, te na području Mliništa (Glamoč-Mrklonjić Grad). Skrećemo pažnju i na učestale odrone na brojnim dionicama. Apelujemo na vozače da voze opreznije i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

………………………………….

Povezani članci

U CAZINU POLICIJA INTERVENISALA TRI PUTA;NAJAVLJENI PREKIDI U ISPORUCI ELEKTRIČNE ENERGIJE

Urednik Portala

SERVISNE INFORMACIJE:U Stijeni usred fizičkog napada jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede..

Urednik Portala

U CAZINU DVIJE SAOBRAĆAJNE NEZGODE,JEDNO LICE TEŽE OZLIJEĐENO

Urednik Portala