Servisne informacije

U Cazinu u protekla 24 sata mirna noć;najavljeni prekidi u isporuci el.energije

Servisne informacije

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -1°C, dok je vodostaj Mutnice 95,00 cm

Policijska stanica Vatrogasna jedinica Cazin su imale mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 51 pacijenata, dok je sanitet korišten tri puta

Vodosnabdjevanje je uredno, nema najavljenih radova.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima narednih dana doći do prekida u isporuci električne energije na području grada Cazina prema sljedećem rasporedu:

Dana 18.01.2022. godine

  • 09:00-12:00 sati trafopodručje Kapići,
  • 12:30-15:30 sati trafopodručja: Majetići, Ostrožac.
     

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Usljed čestih promjena temperature i otapanja snijega tokom dana, učestali su odroni na brojnim dionicama. Na putevima u višim planinskim predjelima moguća je mjestimična poledica, dok snijega i leda ima na pojedinim dionicama magistralnog puta Bosanski Petrovac-Lanište-Ključ. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Povezani članci

Grad Cazin: Servisne informacije za 06.01. i 07.01.2022.

Urednik Portala

Bosanskohercegovački meteorolg Nedim Sladić objavio je kakvo vrijeme nas očekuje tokom muslimanskog mjeseca posta – ramazana.

Urednik Portala

Orkanske oluje diljem Europe usmrtile su najmanje 13 ljudi

Urednik Portala