Servisne informacije

U CAZINU TRI INTERVENCIJE POLICIJE,ZBOG KRIVIČNOG DJELA,SAOBRAĆAJNE NEZGODE I TUČE IZMEĐU DVA LICA…

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o pojavama i događanjima na području grada,u protekla 24 sata- jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 3°C, dok je vodostaj Mutnice 91,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je tri intervencije. U 11:30 sati u mjestu Kličići,desilo se krivično djelo-nasilje u porodici.
U 10:20 sati došlo je do narušavanja javnog reda i mira u Stijeni,drskog ponašanja,svađe i tuče između dva lica.U mjestu Begića Kula u 11:30 sati jedno motorno vozilo je pješaka prilikom čega je pričinjena manja materijalna šteta .Povrijeđenih lica nije bilo.

Vatrogasna jedinica Cazin je imala jednu intervenciju. U 18:55 sati u mjestu Gradina,izbio je požar na deponiji starih guma.Požar je saniran u 20:50 sati.
Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin  u proteklom periodu zatražilo je 45pacijenata, sanitet je korišten dva puta .
Vodosnabdijevanje: uredno,nema planiranih radova.
Komunalne usluge:Odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.
Elektrosnabdijevanje: Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova dana 17.02.2022 godine zbog planskih radova doći do prekida isporuke električne energije za trafopodručja Gnjilavac,Durići,Gnjilavac-Badići,Gnjilavac 2 i 3,Delalići,Šukani,Tatari od 09:00 – 15:30 sati.
Kratkotrajno isključenje pola sata za kupce trafopodručja Skokovi 1,Stijena 4, Hepići,Čizmići u vremenskom period od 08:00- 16:00 sati.
Narednog dana prekid isporuke električne energije dana 18.02.2022.godine za trafopodručje Mlin u period od 09:00- 15:30 sati.

STANJE NA CESTAMA:

Magla i niska oblačnost u jutarnjim satima smanjuju vidljivost na širem području Sarajeva, Prozora, Jablanice, Konjica, Glamoča, Tuzle, Gračanice, Kiseljaka, Viteza i Bugojna, te ponegdje u višim predjelima, a skrećemo pažnju i na učestale odrone. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, čije posjedovanje je i zakonski obavezno.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog radova na redovnom održavanju tunela Ivan na putu Tarčin-Konjic od 09 do 15 sati vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na putu Tuzla-Kalesija zbog neophodnih radova u tunelu Čaklovići, u noćnim satima (22-06 sati) saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve:Srebrenik-Ormanica (izlaz iz Srebrenika), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.


Povezani članci

Grad Cazin: Servisne informacije za 04.01. i 05.01.2022.

Urednik Portala

Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend?

Urednik Portala

SERVISNE INFORMACIJE:Tri saobraćajne nesreće na području grada Cazina

Urednik Portala