Servisne informacije

U CAZINU POLICIJA INTERVENISALA ZBOG KRIVIČNOG DJELA; IZ ELEKTRODISTRIBUCIJE NAJAVILI PREKIDE U ISPORUCI ELEKTRIČNE ENERGIJE

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o pojavama i događanjima na području grada,u protekla 24 sata- jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 2°C, dok je vodostaj Mutnice 92,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je jednu intervenciju.Naime u mjestu Gnjilavac,u 10:45 sati, desilo se jedno krivično djelo-krivotvorenje novca.
Vatrogasna jedinica Cazin je imala mirnu noć.
Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin  u proteklom periodu zatražilo je 47pacijenata, sanitet je korišten jedan put .
Vodosnabdijevanje: uredno,nema planiranih radova.
Komunalne usluge:Odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.
Elektrosnabdijevanje: Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova dana 11.02.2022. godine doći do kratkotrajnog isključenja električne energije pola sata periodu 08:00 -16:00 sati trafopodručje Rujnica 3 . U slučaju vremenskih nepogoda radovi se odgađaju.

STANJE NA CESTAMA:

Magla i niska oblačnost u jutarnjim satima smanjuju vidljivost na širem području Sarajeva, Prozora, Jablanice, Konjica i Glamoča, te ponegdje u višim predjelima.  Ovoga jutra saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo i na povećanu opasnost od odrona. Apelujemo na vozače da na svim dionicama voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Na putu Tuzla-Kalesija zbog neophodnih radova u tunelu Čaklovići, u noćnim satima (22-06 sati) saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Povezani članci

Ledeni val: Ujutro mraz, magla i poledica; temperatura znatno ispod nule

Urednik Portala

SERVISNE INFORMACIJE:POKUŠAJ UBOJSTVA U DABINOVCU..

Urednik Portala

Grad Cazin: Servisne informacije za 28.12. i 29.12.2021.

Urednik Portala