Servisne informacije

U Cazinu policija intervenisala tri puta;dva slijetanja vozila i jedno krivično djelo u Gečetima

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o pojavama i događanjima na području grada,u protekla 24 sata- jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -9°C, dok je vodostaj Mutnice 96,00 cm.

Policijska stanica Cazin  imala je tri  intervencije :na magistralnom putu Ostrožac,u 07:35 sati ,slijetanje jednog motornog vozila uslijed čega je došlo do materijalne štete na vozilu.Povrijeđenih lica nije bilo. Na regionalnom putu Jušići,došlo je do slijetanja jednog motornog vozila i jedno lice zadobilo je lakše tjelesne ozljede.
U cazinskom naselju Gečeti desilo se 1 krivično djelo:teška krađa.
Vatrogasna jedinica Cazin nije imala intervencije.
Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin  u proteklom periodu zatražilo je  45 pacijenata, dok je sanitet korišten dva  puta.

Vodosnabdijevanje: uredno,nema planiranih radova.
Komunalne usluge:Odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.
Elektrosnabdijevanje:Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planskih
radova dana 25.01.2022.i 26.01.2022. doći do prekida u isporuci električne energije za
trafopodručje Ostrožac i Brdo Ostrožac u vremenskom periodu 09:00-15:30 sati

Stanje na cestama: 25. 01. 2022. u 06 : 30 sati

Zbog izuzetno niskih temperatura u Bosni i Hercegovini poledica se može očekivati na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Zbog izražene poledice izdvajamo puteve: Priluka-Glamoč-Mlinište, Resanovci-Drvar, Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar (Oštrelj) i Jablanica-Posušje (Blidinje). Napominjemo da je pri ovako niskoj temperaturi djelovanje posipnog materijala slabije i usporeno. Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama. Apelujemo na vozače da voze opreznije i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

POSEBNA NAPOMENA ZA VOZAČE !

U skladu sa Ugovorom sa JP Ceste Federacije Bosne i Hercegovine o obavljanju poslova „Pomoć-informacije“ na području Unsko-sanskog, Tuzlanskog, Zeničko-dobojskog, Bosansko-podrinjskog, Sarajevskog, Srednjobosanskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona, Bosanskohercegovački auto-moto klub, BIHAMK je dužan svim motorizovanim građanima koji posjeduju vozilo registrovano u Federaciji BiH pružiti jednu uslugu na osposobljavanju vozila na cesti (popravku vozila) u toku mjeseca, a maksimalno tri usluge godišnje i to dvije usluge popravka vozila na cesti i ukoliko se utvrdi da se kvar ne može otkloniti na cesti jednu uslugu prijevoza vozila do baze AMK ili najbliže servisne radionice ili parkinga po zahtjevu vlasnika na udaljenost od maksimalno 15 kilometra od lokacije kvara, a u cilju nesmetanog odvijanja saobraćaja. Vozilima koja se nalaze u kvaru izvan ceste na javnim parkinzima i prostorima za mirovanje mogu se pružiti besplatne usluge popravke vozila na licu mjesta, s tim da će prednost imati vozila koja trebaju pomoć na cesti. Vozila izvan ceste nemaju pravo na besplatne usluge prijevoza jer ne ometaju saobraćaj za druga vozila i učesnike u saobraćaju.

Povezani članci

Danas u BiH paklene vrućine, građani se pozivaju na maksimalan oprez

Urednik Portala

SERVISNE INFORMACIJE:U mjestu Tržac slijetanje 1 motornog vozila sa kolovoza, jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrijede

Urednik Portala

CAZIN-U PROTEKLA 24 SATA RELATIVNO MIRNO,JEDNA POLICIJSKA INTERVENCIJA I PREKIDI U SNABDIJEVANJU ELEKTRIČNOM ENERGIJOM

Urednik Portala