Servisne informacije

U CAZINU POLICIJA INTERVENISALA DVA PUTA;NAJAVLJENI PREKIDI U ISPORUCI ELEKTRIČNE ENERGIJE

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o pojavama i događanjima na području grada,u protekla 24 sata- jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -0°C, dok je vodostaj Mutnice 94,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je dvije intervencije,u 04:10 sati na magistralnom putu Džehveruša jedno motorno vozilo je sletilo sa ceste prilikom čega je nastala materijalna šteta bez povrijeđenih lica. U 01:35 sati na Maloj Lisi jedno vozilo je udarilo u metalnu korpu,prilikom udara nastala je materijalna šteta na vozilu bez povrijeđenih lica.

Vatrogasna jedinica Cazin je imala mirnu noć.
Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin  u proteklom periodu zatražilo je 42 pacijenata, sanitet nije korišten.

Vodosnabdijevanje: uredno,nema planiranih radova.
Komunalne usluge:Odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.
Elektrosnabdijevanje: Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-obavještava kupce da će zbog planskih radova dana 04.02.2022 godine doći do prekida u isporuci el.energije za trafopodručje Gnjilavac,Brezova Kosa,Mahmutovići u vremenu od 08:00-16:00 sati.

STANJE NA CESTAMA:

Zbog niskih temperatura ovoga jutra vozače upozoravamo na moguću poledicu. Poseban oprez savjetujemo u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Pažnju skrećemo i na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Na putnom pravcu Tuzla-Kalesija izvode se radovi na farbanju tunela Čaklovići, zbog čega se u noćnim satima (22-06 sati) saobraća jednom trakom naizmjenično.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Jablanica-Mostar, Srebrenik-Ormanica, Grude-Ljubuški i Stolac-Hutovo.

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Povezani članci

SERVISNE INFORMACIJE: U mjestu Ostrožac nasilje u porodici,u Pećigradu izvanbračna zajednica s maloljetnom osobom

Urednik Portala

U BiH danas sunčano i toplije nego prethodnih dana

Urednik Portala

Danas je prvi dan jeseni koji će trajati šest minuta duže nego prošle godine

Urednik Portala