Servisne informacije

U CAZINU NARUŠAVANJE JAVNOG REDA I MIRA,VATROGASNA SLUŽBA GASILA POŽAR U STOVRELIMA

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o pojavama i događanjima na području grada,u protekla 24 sata- jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 2°C, dok je vodostaj Mutnice 91,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je dvije intervencije.
U 18:15 sati u mjestu Ćoralići jedno lice se drsko ponašalo i ometalo službeno lice u izvršenju zadatka.
U ulici generala Izeta Nanića ,u 22:10 sati,sudarila su se dva motorna vozila prilikom čega je pričinjena materijalna šteta.Povrijeđenih lica nije bilo.
Vatrogasna jedinica Cazin je imala jednu intervenciju.U 13:05 sati u mjestu Stovrela gašenje požara na niskom rastinju i stareži.Požar saniran u 14:00 sati.
Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin  u proteklom periodu zatražilo je 44 pacijenata, sanitet je korišten dvaput .
Vodosnabdijevanje: uredno,nema planiranih radova.
Komunalne usluge:Odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.
Elektrosnabdijevanje: Nema najavljenih prekida u isporuci električne energije.

STANJE NA CESTAMA:

Na putevima u našoj zemlji saobraća se po mjestimično vlažnom ili mokrom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama. Magla mjestimično smanjuje vidljivost na putu Kupres-Šuica, te na pojedinim dionicama uz rijeku Lašvu. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je zimska oprema i zakonski obavezna.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Na putu Tuzla-Kalesija zbog neophodnih radova u tunelu Čaklovići, u noćnim satima (22-06 sati) saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Srebrenik-Ormanica (izlaz iz Srebrenika), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) zbog klizišta saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.


Povezani članci

Servisne informacije: Za vikend Policijska stanica Cazin je imala četiri intervencije

Urednik Portala

VATROGASNA JEDINICA CAZIN IMALA BURNU NOĆ – ELEKTRODISTRIBUCIJA NAJAVILA PREKIDE U ISPORUCI ELEKTRIČNE ENERGIJE

Urednik Portala

SERVISNE INFORMACIJE: Tri saobraćajne nesreće na području grada Cazina , javni red i mir jedna intervencija

Urednik Portala