Servisne informacije

U CAZINU JEDNO REMEĆENJE JAVNOG REDA I MIRA;NAJAVLJENI PREKIDI U ISPORUCI ELEKTRIČNE ENERGIJE

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o pojavama i događanjima na području grada,u protekla 24 sata- jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -6°C, dok je vodostaj Mutnice 95,00 cm.

Policijska stanica Cazin  imala je jednu intervenciju,remećenje javnog reda i mira u ulici Dobrovoljnjih darilavaca krvi u 13:25 sati došlo je do fizičkog napada između dva lica,gdje je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.


Vatrogasna jedinica Cazin nije imala intervencije.
Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin  u proteklom periodu zatražilo je  41 pacijenata, dok je sanitet korišten tri puta. Zabilježena i jedna lakša tjelesna ozljeda.

Vodosnabdijevanje: uredno,nema planiranih radova.
Komunalne usluge:Odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.
Elektrosnabdijevanje:Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planskih
radova dana 26.01.2022 doći do prekida u isporuci električne eneregije za trafopodručje Ostrožac i Brdo Ostrožac u vremenskom periodu od 09:00-15:30 sati.Planski prekid isporuke elek.energije dana 27 i 28.01.2022.god planiran za trafopodručja Glogovac,GlogovaBrezik,Glogovac-Malići,Glogovac-Salkan Glogovac-Silići te Čizmići ,u vremenu 08:00-16:00 sati.

Stanje na cestama:

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a zbog niskih jutarnjih temperatura poledica se može očekivati na putevima u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Zbog mjestimično izražene poledice izdvajamo puteve: Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Priluka-Glamoč-Mliništa i Jablanica-Posušje (Blidinje). Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama. Apelujemo na vozače da voze opreznije i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.Povezani članci

CAZIN-SAOBRAĆAJNA NESREĆA U ĆORALIĆIMA;NAJAVLJENI PREKIDI U ISPORUCI ELEKTRIČNE ENERGIJE

Urednik Portala

Grad Cazin: Servisne informacije za 05.01. i 06.01.2022.

Urednik Portala

VATROGASNA JEDINICA CAZIN IMALA BURNU NOĆ – ELEKTRODISTRIBUCIJA NAJAVILA PREKIDE U ISPORUCI ELEKTRIČNE ENERGIJE

Urednik Portala