Servisne informacije

U CAZINU DVIJE SAOBRAĆAJNE NEZGODE,JEDNO LICE TEŽE OZLIJEĐENO

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o pojavama i događanjima na području grada,u protekla 24 sata- jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -2°C, dok je vodostaj Mutnice 95,00 cm.


Policijska stanica Cazin imala je dvije intervencije, u 11:50 sati u ulici Indire Pjanić,došlo je do sudara 2 motorna vozila prilikom čega je pričinjena materijalna šteta bez povrijeđenih lica.
U mjestu Donja Lučka,jedno motorno vozilo je sletjelo sa ceste,pričinjena je materijalna šteta i jedno lice je zadobilo teške tjelesne ozljede.
Vatrogasna jedinica Cazin imala je mirnu noć.
Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin  u proteklom periodu zatražilo je 32 pacijenata, sanitet je korišten dva puta .
Vodosnabdijevanje: uredno,nema planiranih radova.
Komunalne usluge:Odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.
Elektrosnabdijevanje: Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-obavještava kupce da će zbog planskih radova dana 09.02.2022. godine doći će do prekida u isporuci električne energije za trafopodručja Rošići,Rošići-Kajtezi,Begići, Jašaragići,Miostrah, Pjanići u vremenu 08:00 -16:00 sati.
Narednog dana 10.02.2022.godine biće prekid isporuke električne energije za ista područja.

STANJE NA CESTAMA:

U jutarnjim satima poledica se može očekivati na dionicama u planinskim predjelima, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Posebno skrećemo pažnju na puteve: Kupres-Šuica, Priluka-Glamoč-Mlinište i Jablanica-Posušje (Blidinje), kao i na šire područje Tomislavgrada. Tokom dana usljed porasta temperature i topljenja snijega povećana je i opasnost od odrona. Apelujemo na vozače da voze opreznije i napominjemo da je zimska oprema i zakonski obavezna.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Na putu Tuzla-Kalesija zbog neophodnih radova u tunelu Čaklovići, u noćnim satima (22-06 sati) saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja.Povezani članci

CAZIN-VEOMA MIRNA NOĆ BEZ INTERVENCIJA,NAJAVLJENI PREKIDI U ISPORUCI ELEKTRIČNE ENERGIJE

Urednik Portala

SERVISNE INFORMACIJE:Jedna intervencija policijske Cazin, narušavanje javnog reda i mira stvarajući buku naglim pokretanjem motornih vozila

Urednik Portala

CAZIN-U PROTEKLA 24 SATA RELATIVNO MIRNO,JEDNA POLICIJSKA INTERVENCIJA I PREKIDI U SNABDIJEVANJU ELEKTRIČNOM ENERGIJOM

Urednik Portala