Servisne informacije

U Cazinu dvije intervencije policije ; Vatrogasna služba intervenisala u Kličićima

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o pojavama i događanjima na području grada,u protekla 24 sata- jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -4°C, dok je vodostaj Mutnice 95,00 cm.

Policijska stanica Cazin  imala je dvije intervencije.
U 20:40 sati u mjestu Ćoralići,došlo je do sudara dva motorna vozila prilikom čega je pričinjena materijalna šteta.Povrijeđenih lica nije bilo.
U 23:20 sati u ulici Adila Zulfikarpašića ,došlo je do slijetanja jednog motornog vozila,usljed čega je nastala materijalna šteta na vozilu.Povrijeđenih lica nije bilo.


Vatrogasna jedinica Cazin imala je jednu intervenciju.U 02:10 sati u mjestu Kličići,izbio je požar na drvenom električnom stubu, požar je saniran u 02:57 sati.


Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin  u proteklom periodu zatražilo je 50 pacijenata, dok je sanitet korišten šest puta.

Vodosnabdijevanje: uredno,nema planiranih radova.


Komunalne usluge:Odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.


Elektrosnabdijevanje:Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planskih
radova dana 27.01.2022. doći do prekida u isporuci električne energije za trafopodručja
Glogovac ,Glogova- Brezik,Glogovac-Malići,Glogovac-Salkan Glogovac-Silići te Čizmići u
vremenu 08:00-16:00 sati. Prekid isporuke električne energije planira se za dan
28.01.2022.godine za trafopodručja Čizmići, Donja Lučka, Gornja Lučka u vremenu od 08:00-
16:00 sati.

STANJE NA CESTAMA :

Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a poledica se može očekivati mjestimično na putevima u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama. Apelujemo na vozače da voze opreznije i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Povezani članci

Servisne informacije:Dvije saobraćajne nezgode,jedno lice zadobilo teže tjelesne povrijede..

Urednik Portala

Danas je prvi dan jeseni koji će trajati šest minuta duže nego prošle godine

Urednik Portala

SERVISNE INFORMACIJE:Mirna noć,policijska stanica Cazin imala je samo jednu intervenciju..

Urednik Portala