Servisne informacije

U Cazinu četiri saobraćajne nezgode-jedno lice zadobilo lakše tjelesne ozljede

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o pojavama i događanjima na području grada,u protekla 24 sata, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -2°C, dok je vodostaj Mutnice 96,00 cm.

Policijska stanica Cazin  imala je četiri  intervencije:na regionalnom putu Rujnica,došlo je do saobraćajne nezgode 2 m/v,bez povreda sa pričinjenom materijalnom štetom.Do saobraćajne nezgode došlo je u 13:30 sati.
Također na regionalnom putu Ostrožac desila se saobraćajna nezgoda 2 m/v bez povreda sa pričinjenom materijalnom štetom.
U 19:56 sati,saobraćajna nezgoda 2 m/v na mjestu Ćuprija usljed koje je jedno lice zadobilo lakše tjelesne ozljede.
U 22:40 sati u mjestu Skokovi ,saobraćajna nezgoda 2 m/v bez povreda sa materijalnom štetom.


Vatrogasna jedinica Cazin imala je tehničku intervenciju(sa tehničkim vozilom) sa dva vatrogasca.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin  u proteklom periodu zatražilo je  59 pacijenata, dok je sanitet korišten tri  puta.

Vodosnabdijevanje: uredno,nema planiranih radova.
Komunalne usluge:Odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.
Elektrosnabdijevanje: Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planskih
radova dana 24.01.2022. doći do prekida u isporuci električne energije za trafopodručje
Fejzagići u vremenskom periodu 09:00-15:oo sati a 25.01.2022 na trafopodručje Ostrožac u
vremenu od 09-15.30 sati .

Stanje na cestama na dan 24.01.2022 u 08:00 sati:

Ugaženog snijega na kolovozu ovoga jutra ima u višim predjelima zapadne i jugozapadne Bosne. Izdvajamo putne pravce: Bihać-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar, Bihać-Velika Kladuša, Livno-Kupres, Livno-Drvar i Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad. Dodatne poteškoće na ovim dionicama stvara i jak vjetar koji mjestimično formira sniježne nanose. Na ostalim dionicama kolovoz je pretežno vlažan, a zbog niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu. Poseban oprez savjetujemo u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Jablanica-Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Povezani članci

SERVISNE INFORMACIJE:Mirna noć,policijska stanica Cazin imala je samo jednu intervenciju..

Urednik Portala

Grad Cazin: Servisne informacije za 26.12. i 27.12.2021.

Urednik Portala

JKP Vodovod Cazin:Obavijest

Urednik Portala