Unsko-sanski kanton

U 2022. GODINI POVEĆANJE PLAĆA PROSVJETNIM RADNICIMA U USK!

 Ovo je potvrđeno na jutrošnjem sastanku u Kantonalnoj vladi kojem su prisustvovali predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti, sindikata predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja i predsjednik Saveza samostalnog sindikata BiH Selvedin Šatorović.

Iako još uvijek nije usvojen Budžet USK za ovu godinu već sada se zna da će biti povećane plaće zaposlenima u sektoru obrazovanja.

O kojem postotku je riječ još uvijek nije definirano, ali, kako je istaknuto, ovim povećanjem neće biti oštećeni ostali korisnici Budžeta. 

Nezvanično, jedan od prijedloga je da se ide na povećanje u iznosu od 6%, ali ovu informaciju niko nije potvrdio.

„Kada je u pitanju osnovica za obračun plaća za zaposlene u osnovnom i srednjem obrazovanju ne može biti manja od osnovice za radnike u državnoj službi. I Ministarstvo i Vlada će uz dogovor i jasne projekcije napraviti taj korak istovremeno voditi računa o stabilnosti budžeta i likvidnosti“, rekao je ministar obrazovanja USK Almin Hopovac, nakon jutrošnjeg sastanka kojem su prisustvovali predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti, sindikata predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja i predsjednik Saveza samostalnog sindikata BiH Selvedin Šatorović. 

izvor:rtvusk

Povezani članci

U Bihaću je danas održana 315. sjednica Vlade Unsko-sanskog kantona

Urednik Portala

SANSKI MOST BIO JE DOMAĆIN DO SADA NAJMASOVNIJEG PRVENSTVA USK U KARATEU

Urednik Portala

(VIDEO) Kamere uživo s GP Maljevac

Urednik Portala