Servisne informacije

Tri saobraćajne nezgode na području Cazina u protekla 24 sata

Cazin

Servisne informacije

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -3°C, dok je vodostaj Mutnice 95,00 cm

Policijska stanica Cazin je imala tri intervencije, i to kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju. Na M42, Puškari, došlo je do sudara 2 m/v, prilikom kojeg nije bilo povrijeđenih lica. Slična nezgoda bez povrijeđenih, ali sa materijalnom štetom na vozilima evidentirana je na lokalnom putu u Podgredini – Stijena. Na R401b, naselje Japića brdo, došlo je do slijetanja 1 m/v s kolovoza prilikom kojeg niko nije povrijeđen.

Vatrogasna jedinica Cazin je imala mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 56 pacijenata, dok je sanitet korišten dva puta

Vodosnabdjevanje je uredno, nema najavljenih radova za danas.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će dana 11.01.2022. zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije u vremenskom periodu 09:00-15:30 sati za trafopodručje Mujakići.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, na putevima u višim planinskim predjelima, mjestimično ima ugaženog snijega i leda, a zbog niske temperature poledice ima i u nižim predjelima, posebno na mostovima i prilazima tunelima. Jak vjetar na pojedinim dionicama stvara sniježne nanose, a izdvajamo puteve Ripač-Vrtoče-Bosanski Petrovac i Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar. Otežano zbog snijega saobraća se i na putevima Kupres-Šuica i Priluka-Glamoč-Mlinište, kao i na širem području Bosanskog Grahova i Romanije. Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama. U južnim krajevima skrećemo pažnju na jak vjetar. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, na GP Izačić ne mogu saobraćati teretna vozila sa prikolicom i šleperi. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Povezani članci

Servisne informacije:Policijska stanica Cazin imala je tri intervencije,drsko ponašanje..

Urednik Portala

Orkanske oluje diljem Europe usmrtile su najmanje 13 ljudi

Urednik Portala

SERVISNE INFORMACIJE:Zabilježena dva slučaja prosijačenja u Cazinu, dvije saobraćajne nezgode

Urednik Portala