Crna hronika

Tragedija u Mostaru: Već sedam mrtvih ovaj mjesec

U teškoj saobraćajnoj nesreći kod Mostara, u subotu uvečer, poginule su četiri osobe, a među njim tri člana porodice Krstić. U MUP-u HNK kažu kako je najčešći uzrok svih nesreća neprilagođena brzina uslovima na cesti.

U sinoćnjem udesu učestvovali su L.Š. (2000) sa vozilom „BMW“, B.K. (1987) sa vozilom „Renault Scenic“, M.P. (1976) sa vozilom „BMW X5“ i M.D. (1991) sa vozilom „Mercedes“. U automobilu marke Renault poginuli su otac, majka i sin.

Drugo dijete, djevojčica, bori se za život u SKB Mostar. Također , smrtno je stradao vozač iz vozila „BMW X5“ M.P. , dok su teške tjelesne povrede zadobili putnici iz vozila „BMW“ L.M.(1987), R.V.(1977) i K.J.(1998).

Nakon završenog uviđaja, tijela nastradalih su prebačena u mrtvačnicu Bijeli Brijeg, a saobraćaj je bio u potpunosti obustavljen do dva sati ujutru. O svemu je upoznat tužilac, a trenutno se preduzimaju sve potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju svih okolnosti koje su dovele do ove teške saobraćajne nesreće.

Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNK, kazao je kako je u saobraćajnim nesrećama od početka septembra, uključujući i ovu sinoć, smrtno stradalo sedam osoba.

“Početkom mjeseca imali smo troje smrtno stradalih u saobraćajnim nesrećama. Najstarija osoba je imala 23 godine. Apelujemo da se brzina vožnji prilagodi uslovima na cesti, sad su ove kiše”, poručio je Marić.

Inače, mostarski gradonačelnik Mario Kordić kazao je danas kako je ova strašna saobraćajna nesreća “šokirala sve i ostavila u nevjerici”.

“Izražavam sućut obitelji i najbližima tragično preminulih. U ovoj teškoj situaciji napravit ćemo sve kako bi pomogli obitelji”, objavio je na Facebooku gradonačelnik Kordić.

Izvor:N1

Povezani članci

Saobraćajna nesreća u Šepićima

Urednik Portala

Nakon teških ozljeda preminula mlada majka iz Bihaća

Urednik Portala

U tragediji kod Mostara poginula obitelj Krstić

Urednik Portala