Magazin

TIPOVI ŽENA-DA LI STE ADO GEGAJ ILI JOSIPA LISAC?

Slušajući i analizirajući tekstove pjesama naših ,regionalnih pjevača,napravili smo malu usporedbu tekstova sa karakterima žena.Tekst je satiričnog sadržaja i nema veze s vezom.

TIP ŽENE ANA BEKUTA

“Oprašta krupne stvari ali neće sitnice…”Ovaj tip žene će ti oprostiti što si potrošio zadnje pare iz kućnog budžeta na štap za ribolov ili na provod sa društvom ali ti nikad neće oprostiti što čarapu ne staviš jednu u drugu kada skineš.

Tip žene” HANKA PALDUM”

“Ženska je sudba uz kuću i muža pravilo igre se zna poklekne srce, on ruke ti pruža spreman sve da ti da…” Ovaj tip žene se sa sjetom sjeća vremena prije udaje i rado dijeli savjete mlađim curama.Vječno žrtva i nabrajalica.Na brak gleda kao na odsluženje zatvorske kazne.

TIP ŽENE “JELENA ROZGA”

Minus i plus ,ko amer i rus,ti si korov a ona hibiskus.Žena koja misli da zaslužuje Brad Pitta a dobila je Mehu molera.

TIP ŽENE”PETAR GRAŠO”

“Ako te pitaju moja ljubavi je l nam lipo reci je imamo na svitu sve”…Ovaj tip žene aktivno koristi društvene mreže i želi svoj život prikazati onakvim kakav nije a kakav bi željela da budu.Sklone su fotošopiranju fotografija do neproznatljivosti kao i fotošopiranju vlastitog života.Poznate su i po tome da često prisiljavaju emotivnog partnera da postavlja zajedničke fotografije na društvene mreže a ponekad i same uzmu njegovu šifru,objave svoju fotografiju i napišu,moja žena,majka,kraljica…Mišljenja psihologa o ovakvoj vrsti žena su podijeljenja.


TIP ŽENE “HALID BEŠLIĆ”


“Neće dijamante,suho zlato,brilijante…”Ta priča potraje sve dok ,unesrećenog,muškarca ne odvedu pred matičara.Kasnije mu izvade dušu i u mnogim slučajevima i smrtni list.


TIP ŽENE “ADO GEGAJ”


“Okreni moj broj ti živote moj-“Niste pošteno ni krenuli iz kuće,već vas zove i pita :”,Ka’š kući??” Ako se ne javite u roku pola sata ,takav tip žene prelazi u jedan drugi tip -“Alka Vuica”,koja prijeti razvodom,patetišući :Ja ne krivim nikog ,jednostavno nije nam se dalo!”

TIP ŽENE “JOSIPA LISAC”

“Magla svuda magla oko nas…” Žena koja puši 3 kutije cigareta dnevno ,inače,maksimalno opuštena.Među prvima sazna gdje ima kupiti najjeftinijeg duhana;poznaje svakog dilera duhana u gradu a nerijetko i same postanu dileri.Ovaj tip žene uopšte ne mari kada ćete doći kući ni da li ćete uopšte doći sve dok imaju dovoljne zalihe cigareta. Sklone su i gledanju(gatanju) u fildžan,nekad iz hobija a nekad svoje znanje pretvore i u unosan bizinis.Vole goste i ljudi ih rado posjećuju.


TIP ŽENE” DUŠKO KULIŠ”

“Ja sam zadnji gost u kafani,niko da mi društvo pravi…”Vječne partijanerice,od kolijevke pa do groba.Takve žene imaju, uvijek,informacije iz prve ruke gdje je najbolja muzika, najbolji konobar,najbolja kafa,gdje ima raje i slično.Rado naručuju pjesme od muzičara,omiljeni hitovi su im šta ću kući tako rano,šta me čeka tamo…ne žale pare na dobar provod i društvo;konobar ih naziva radnim kolegom,zadnje napuštaju kafanu.

Autor teksta:20-minuta (Dinela)

Povezani članci

SEVERINA NE MOŽE BEZ SARAJLIJA – OPET ANGAŽOVALA BREGOVIĆA

Urednik Portala

DINO MERLIN BIO TEŠKO BOLESTAN-“BIO SAM SAMO BILJKA”

Urednik Portala

ŽIVOTNI TRIKOVI KRALJICE ELIZABETE ZA DUG I SRETAN ŽIVOT

Urednik Portala