Sport

TATA ĐOKOVIĆ: ‘I BALKAN I RUSIJA I KINA I AFRIKA SU UZ NOVAKA. A TAJ PREMIJER SCOTT MORRISON, SKOTINA…‘

Đoković

U Srbiji su ljudi izašli na ulice zbog situacije s prvim tenisačem svijeta Novakom Đokovićem. Australija mu je odbila dati vizu nakon što su ga prethodno čitavih devet sati držali u zračnoj luci.

Za to je vrijeme Đoković bio izoliran u posebnoj sobi, čuvala je ga je policija, a tek je u zoru po lokalnome vremenu dobio zabranu ulaska u zemlju.

Novak je potom uložio žalbu.

Za to vrijeme je njegov se otac Srđan Đoković megafonom obratio okupljenim ljudima, bilo ih je nekoloiko stotina, ispred beogradske Skupštine:

“Svi smo uz njega, Balkan, Daleki i Bliski istok, naše majke Srbija i Rusija, Kina, Indija, čitava Afrika… Svi smo uz našeg Noleta i svakog dana će nas biti sve više. Ne osjećamo hladnoću već samo pripadnost srpskom, slobodarskom narodu. Novak je naše proviđenje, pokazuje da ništa nije nemoguće kada se stvarno želi. Ljudi, Novak je Srbin, iz Srbije. Odavde, iz Beograda. A taj premijer Australije Scott Morrison, skotina jedna… Hvala vam svima što ste došli”, na što je okupljena masa razgaljeno skandirala:

“Novak, Novak, Novak” i “Ne damo Novaka, ne damo Novaka!”

Zatim je nastavio:

“Srbi, i svi ostali slobodarski narodi na svijetu, kucnuo je čas da prestanemo biti ugnjetavani. Mi smo dio slobodarskog svijeta, nas je preko sedam milijardi i ne možemo biti zatočenici ovih… Samo ime govori o tom njihovom premijeru Scottu Morrisonu. Nismo mi ovdje da blatimo bilo koga, već da damo podršku našem Noletu. On je srce Srbije, naš ponos i dika. Žele ga baciti na koljena, e ne može! Nisu bacili ni Srbiju nikada, mada mi nismo nikada otimali ili napadali, već se samo branili. Tako se i Novak danas brani, braćo i sestre. Ponosni Novak, naša duša, srce i krv. Ovo je samo početak agonije. Oni ga žele držati ne u pritvoru, nego u zatvoru do ponedjeljka! Zamislite da do ponedjeljka drže najboljeg sportaša svijeta u zatvoru…”, poručio je Srđan Đoković.

Đokovićeva majka Dijana uspjela se čuti s Novakom:

“Rekao mi je da je pokušao spavati, ali da ne može. Nitko ovo nije zaslužio, a pogotovo ne on koji je devet puta osvajao taj turnir. Želim mu da ostane psihički zdrav, da mu ne skrešu krila, a mi ćemo ga podržati da ostane svoj.”

IZVOR: JUTRANJI.HR

Povezani članci

UEFA ODLUČILA: ZRINJSKI NEĆE PUTOVATI U TIRASPOL

Urednik Portala

POTVRĐENO: AMAR OSIM JE NOVI TRENER VELEŽA

Urednik Portala

Inter se prodaje za milijardu dolara, Džeko dobija najbogatijeg vlasnika na svijetu

Urednik Portala