Regija

SVE ZBOG LJUBAVNICE – PENZIONER ŽELJKO FALSIFIKOVAO ŽENIN POTPIS KAKO BI SE TAJNO RAZVEO

Penzioner Željko (70) zaradio je krivičnu prijavu i optužnicu jer se zaljubio u drugu pa se na prevaru u roku od samo mjesec dana razveo od supuge (67).

Prema optužnici, tereti ga se da je pretprošle godine u 9 mjesecu u Karlovcu dao punomoć advokatu kojom ga on i supruga ovlašćuju da podnese prijedlog za sporazumni razvod braka u njihovo ime. No, potpisao je i suprugu bez njenog znanja i ovlaštenja te je predao advokatu koji je na temelju punomoći podnio prijedlog za sporazumni razvod braka. Dakle, izradio je lažnu ispravu – navode tužitelji koji za Željka traže šest mjeseci pritvora uvjetno, piše danica.hr.
Zahvaljujući toj punomoći, nakon samo mjesec dana njihov je brak i službeno bio razvrgnut na sudu. Nakon što je supruga za to doznala, podnijela je krivičnu prijavu protiv supruga.

Supružnici su živjeli u Njemačkoj. Žena kaže kako je doznala da suprug ima ljubavnicu, i to nakon što je lani u prvom mjesecu otišao u Hrvatsku jer je, kako je rekao, morao na ljekarsku kontrolu.

– U martu je nazvao našu kćer i rekao joj da mi prenese da je on podnio zahtjev za razvod braka. Nazvala sam nakon toga Općinski sud da se raspitam o zahtjevu za razvod i tada mi je službenik na sudu rekao da sam razvedena od 10 mjeseca 2020. godine. Nakon toga sam nazvala advokata koji mi je rekao da je moj tadašnji suprug donio punomoć i rekao da sam i ja potpisala. Nikad nismo muž i ja razgovarali o razvodu braka – ispričala je supruga tokom istrage, prenosi Slobodna Dalmacija.Njen sada bivši suprug sve opovrgava. Tvrdi da je rekao ženi da se želi rastati i ona se s tim složila i rekla mu da on mora sve platiti jer ona nema novca.

– Otišao sam svom advokatu koji mi je rekao da za sporazumni zahtjev za razvod braka punomoć trebamo potpisati oboje. Obavijestio sam ženu i ona se s tim složila sve dok nije saznala da sam pronašao drugu te me je nakon toga tužila – tvrdi Željko.

Supružnici su službeno i dalje razvedeni jer se čeka presuda nakon optužnice koja supruga tereti za krivotvorenje službene isprave.

izvor:crna hronika

Povezani članci

Hrvatska:od sutra opet više cijene goriva, spremnik dizela skuplji za 70 kn

Urednik Portala

Plenković sa Janšom: Hrvatska podržava proširenje nuklearke Krško

Urednik Portala

Maske u Crnoj Gori obvezne u prodavaonicama, apotekama, javnim ustanovama

Urednik Portala