Dijaspora

STRUČNA SKUPINA – Covid mjere u Sloveniji mogle bi se ukinuti

Stručna skupina za covid-19 razmatra mogućnost postupnog ukidanja epidemioloških mjera, rekao je Matjaž Jereb, član skupine i voditelj odjela intenzivne njege ljubljanske infektivne klinike. Istaknuo je da će glavni kriterij za moguće puštanje biti stanje u hitnim službama koje je trenutno još uvijek ozbiljno.

Kako je Jereb istaknuo u priopćenju za medije, mišljenja o mogućem ukidanju epidemioloških mjera unutar grupe nisu potpuno jednoglasna. Grupa inače razmišlja u smjeru postupnog ukidanja pojedinačnih epidemioloških mjera. Kao i do sada, ključni kriterij je popunjenost očito intenzivnih kreveta. “Ako se smanji broj kritično bolesnih, onda, naravno, nema razloga da se mjere ne ukidaju” , rekao je. Očekuje se da će više biti jasno početkom sljedećeg tjedna.

No, naglasio je kako je prerano za procjenu epidemiološke situacije u narednim tjednima. Situacija na očitim odjelima UKC-a Ljubljana još uvijek nije dobra, kazao je. Broj oboljelih od covida u najvećoj slovenskoj bolnici i dalje sporo raste, a Jereb krajem mjeseca očekuje pad.

izvor:GPM

Povezani članci

Edukacija za bh. građane u dijaspori: Elektronska prijava birača van BiH

Urednik Portala

Reakcija Hrvata nakon što su se našli na Putinovoj listi

Urednik Portala

Munib Mešinović, dobitnik “Nobelove nagrade” za studente, na doktoratu na Oxfordu

Urednik Portala