BiH Crna hronika

STRAVIČAN SLUČAJ U ZENICI-BEŽIVOTNO TIJELO MUŠKARCA DANIMA U STANU,”NIKO NIJE NADLEŽAN” DA GA ODNESE!

Beživotno tijelo muškarca danima se nalazi u jednom stanu u zeničkom neboderu u ulici Jalijski put, potvrđeno je za Klix.ba u Operativnom centru MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

“Uviđaj je završen, a mrtvozornik je konstatovao prirodnu smrt, dakle nema tragova nasilja. Policija je uradila svoj dio posla. S obzirom na problem da tijelo nema ko preuzeti, sada je stan zapečaćen, a tijelo se nalazi unutra”, rekao nam je dežurni operativac.

Kako saznajemo, ovo nije prvi put da se dešava ovakav slučaj odnosno da mrtvo tijelo stoji u stanu.

Stanari ove zgrade su nam kazali da je tijelo u stanu već nekoliko dana, ali da ga niko ne želi odnijeti jer preminuli muškarac nema nikoga od bliže rodbine, a nadležni se za sada ograđuju odnosno proglašavaju “nenadležnim”.

“U ulici Jalijski put u prizemlju solitera, već danima u stanu je beživotno tijelo koje niko ne želi da iznese iz stana jer preminuli gospodin nema nasljednika”, navode čitatelji portala Klix.ba iz Zenice.

Kazali su nam da su obavijestili policiju i druge ustanove, ali da se svi ograđuju jer navodno “osoba nije socijalni slučaj”.

Predstavnik Kućnog savjeta Adnan Salkanović rekao je za lokalni portal Zenicablog da je policija došla danas na poziv stanara i pronašla beživotno tijelo u fazi početka raspadanja.

“Osoba je više dana mrtva, ali grijanje u stanu je bilo isključeno, stan je vrlo hladan, a osoba nije kontaktirala ni sa kim. Žena koja ga je htjela posjetiti i odnijeti mu nešto hrane, pronašla ga je mrtvog. Policija je cijeli dan bila ovdje, kontaktirala sve nadležne institucije, te se navodno ‘svi ograđuju, jer umrli nije socijalni slučaj, a nema nasljednika'”, kaže Salkanović.

Uz ovu informaciju stanari su nam dostavili i fotografije zapečaćenog stana te poruku kako su dobili savjet da o svemu obavijeste medije kako se sve što prije riješilo sa nadležnim ustanovama.

Preminuli je imao 62. godine i živio je sam, a komšije nisu imale nikakvih žalbi na gospodina.

izvor:klix

Povezani članci

Saobraćajna nesreća u Puškarima

Urednik Portala

TRAGEDIJA-MLADA PLIVAČICA POGINULA NAKON OSVOJENE TITULE,IMALA JE SAMO 17 GODINA

Urednik Portala

ŠTA KAŽE KRIVIČNI ZAKON FBIH: EVO KOLIKA JE KAZNA ZA IZAZIVANJE SAOBRAĆAJNE NESREĆE SA SMRTNIM ISHODOM

Urednik Portala