Servisne informacije

Stiže novi snijeg;zbog niskih temperatura moguća poledica

Vikend(22.-23.01.) hladan i nestabilan. Preovladavaće umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz povremeno nalete, odnosno “pljuskove” slabog do umjerenog snijega. U nizinama sjevernog dijela zemlje zbog ne previše niskih dnevnih temperatura padavine na granici kiše, susnježice, ledenih zrnaca i snijega.Padavine u manjim količinama, izuzev planina centralne, zapadne i istočne Bosne gdje se očekuje značajniji snijeg, odnosno značajnije povećanje visine snježnog pokrivaca.Pojam “pljuskovi” snijega koristi se za pljuskovite padavine snijega, nalik pljuskovima kise u ljetnim mjesecima. Iznenada se pojave, kratko traju, samo što je umjesto kiše zastupljen snijeg.Na jugozapadu Bosne, te na zapadu i jugu Hercegovine za vikend pretežno suncano i bez padavina.Dnevne temperature većinom od -1 do 5C, u noćnim i jutarnjim satima minusi, izraženiji u visim krajevima. Dodatni osjećaj hladnoće povećavati će umjeren do na udare lokalno jak sjevrac i bura. Vjetar u toku dana jači, u noćnim satima u slabljenju,navode u vremenskoj prognozi za BiH.

Kolovoz je ovoga jutra mjestimično vlažan, a zbog niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu. Poseban oprez savjetujemo na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Jablanica-Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom,navode iz BIHAMK-a.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Povezani članci

U Cazinu policija intervenisala tri puta;dva slijetanja vozila i jedno krivično djelo u Gečetima

Urednik Portala

Grad Cazin: Servisne informacije za 06.01. i 07.01.2022.

Urednik Portala

U Cazinu u protekla 24 sata mirna noć;najavljeni prekidi u isporuci el.energije

Urednik Portala