Unsko-sanski kanton

SRCE ZA DJECU OBOLJELU OD RAKA-VLADA USK-A OSTALA JE UZ NAŠU DJECU I NJIHOVE PORODICE

Iz Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka” kazali su da sve donacije organiziraju uz pomoć dobrih ljudi. 

– Sve svoje projekte i programske aktivnosti Udruženje finansira iz donacija koje obezbijedi zahvaljujući dobrim ljudima, društveno odgovornim kompanijama i institucijama koji prepoznaju njihov značaj.

U prethodne dvije godine radi Covida-19 mnogi javni pozivi su zaustavljeni ili nisu ni objavljeni, mnogi izvori finansiranja su nestali i postalo je izazovno održavati sve ove projekte. Srećom, uvijek ima institucija koje prepoznaju ove teške momente i odluče, uprkos svemu, ostati na strani ugroženih kategorija.

Tako je i u 2021.godini Vlada USK ostala uz našu djecu i njihove porodice, a što je još važnije ovo je kontinuirana podrška unazad nekoliko godina. Održali su svoje obećanje i u mjesecu januaru 2022.uplatili grant u iznosu od 50.000 KM preko Ministarstva zdravstva i socijalne politike USK.

Ovaj vid podrške nije samo finansijski važan. On je čin koji pokazuje kako lokalne zajednice, ali i viši nivoi brinu za svoje najmlađe građane u potrebi – kazali su iz ovog Udruženja. 

izvor:dnevni avaz

Povezani članci

Počelo izmještanje migranata iz kampa Miral u prihvatni centar Lipa (FOTO)

Urednik Portala

JAVNI POZIV: za podnošenje zahtjeva za korištenje namjenskih sredstava prikupljenih promjenom namjene poljoprivrednog zemljišta i zakupa pašnjaka

Urednik Portala

Godišnjica Cazinske bune: To je bila prva, prava buna u Titovoj Jugoslaviji

Urednik Portala