Dijaspora

SLOVENIJA-VLADA U UTORAK RASPRAVLJA O UBLAŽAVANJU MJERA PROTIV COVIDA

U Sloveniji je u protekla 24 sata potvrđeno 7330 zaraza koronavirusom, što je nešto manje nego prethodni dan kad ih je zabilježno 7514, ali i 4178 manje slučajeva u odnosu na stanje prije sedam dana, objavila je u subotu slovenska vlada.

Epidemiološki podaci i dalje su u trendu pada, pa je aktivnih slučajeva zaraze nešto više od 154 tisuća, 7520 manje nego dan ranije.

Zbog višednevnog trenda poboljšanja epidemiološke situacije vlada će u utorak s epidemiolozima razgovarati o mogućem popuštanju mjera, pri čemu su u vladi vrlo oprezni.

– Raspravljat ćemo o prilagođavanju mjera situaciji jer se epidemiološka slika može opet pogoršati, izjavio je ministar zdravstva Janez Poklukar.

Po njegovim će riječima nove mjere koje odredi vlada trebati za iduće razdoblje biti “dvosmjerne”, u ovisnosti o klimatskim prilikama i raširenosti virusa, te mogućim novim mutacijama u određenom trenutku, pa su moguća popuštanja, ali i zaoštravanje restrikcija u mjesecima koji dolaze.

Poklukar je kazao da ne želi govoriti o kakvim će konkretnim mjerama idućeg tjedna odlučivati vlada, te da je red na struci da kaže svoje prijedloge.

izvor:GPM

Povezani članci

BH DIJASPORA U KANADI:Spasimo BiH!

Urednik Portala

ERDOGAN I NJEGOVA SUPRUGA EMINE POZITIVNI NA KORONAVIRUS

Urednik Portala

POPUŠTANJE-AUSTRIJA UVODI NOVE MJERE

Urednik Portala