BiH

SLOVENCI OTVARAJU FIRMU U BIH: 200 NOVIH RADNIH MJESTA U NAJAVI

Slovenska kompanija ADK smještena u Novom Travniku počela je izgradnju nove proizvodne hale, čime će se stvoriti uvjeti za zapošljavanje većeg broja radnika, potvrđeno je za Klix.ba.

ADK je jedna od najvećih slovenskih firmi u metalsko-prerađivačkom sektoru industrije, a nakon izazovne 2021. godine u ovu godinu su ušli s velikim ambicijama pa će tako proizvodni pogon u Novom Travniku od 17.000 kvadratnih metara proširiti za još 11.000 kvadratnih metara i novom proizvodnom halom čija izgradnja je u toku.

U kratkoj izjavi za Klix.ba šef proizvodnje ADK Novi Travnik Zijad Đulabić je kazao da će se otvorenjem nove proizvodne hale stvoriti uslovi za zapošljavanje 150-200 radnika te da se šire zbog potražnje tržišta.

Veći dio djelatnosti u ADK predstavlja izrada složenih čeličnih konstrukcija od sitnozrnatog čelika i montaža završnih proizvoda. Proizvodnja i montaža imaju podršku odjela za projektiranje i konstruiranje. Završni proizvodi su strojevi i naprave za vertikalno podizanje tereta i strojevi za potrebe u građevinarstvu.

Na kraju razgovora Đulabić je kazao da rade za svjetski poznatog kupca te da se završetak radova na novom proizvodnom pogonu očekuje do augusta ove godine.

izvor:crna hronika

Povezani članci

Oglasili se trgovački lanci: Povećanjem nabavnih cijena rastu maloprodajne

Urednik Portala

HOĆE LI U BIH DOĆI DO RASTA KAMATNIH STOPA? EKONOMSKI STRUČNJACI OBJAVILI PREDVIĐANJA?

Urednik Portala

NAJJEFTINIJE BH. SKIJALIŠTE-SKIJANJE 10 KM, PARKING SKORO DŽABA, KAFA I ČAJ VEĆ OD 1,5 KM

Urednik Portala