Cazin Servisne informacije Uncategorized

Servisne informacije:U Cazinu jedno remećenje javnog reda i mira u mjestu Donja Koprivna;saobraćajna nezgoda u Stijeni

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o pojavama i događanjima na području grada,u protekla 24 sata, zabilježeno je:

Policijska stanica Cazin je imala dvije intervencije, jedno remećenje javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu. Javni red i mir je remećen u Donjoj Korpivni od strane dva lica(paljenje eksplozivnih sredstava,vika ,galama i drsko ponašanje od strane dva lica). 
Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, u Stijeni je došlo do sudara jednog motornog i jednog teretnog vozila prilikom čega je pričinjena materijalna šteta ;povrijeđenih lica nije bilo.
Vatrogasna jedinica Cazin je imala mirnu noć.
Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin  u proteklom periodu zatražilo je  41 pacijenata, dok je sanitet korišten dva puta.

Vodosnabdijevanje: uredno,nema planiranih radova.
Komunalne usluge:Odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.
Elektrosnabdijevanje:Uredno,nema najavaljenih radova.

Stanje na cestama:U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, dok je zbog niske jutarnje temperature poledica moguća na zasjenjenim dijelovima puteva, naročito u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Magla mjestimično smanjuje vidljivost na širem području Bihaća, kao i na putu Ključ-Sanski Most. Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama. Apelujemo na vozače da voze opreznije i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima i stanju na putevima.
Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -6°C, dok je vodostaj Mutnice 95,00 cm

Povezani članci

I Cazin Darts Open 2022

Urednik Portala

Na Balkanskom prvenstvu u Beogradu ove godine za reprezentaciju BiH nastupaju dva takmičara iz kluba ”BUDO” Cazin

Urednik Portala

Teža saobraćajna nesreća u Puškarima (FOTO)

Urednik Portala