Servisne informacije Uncategorized

Servisne informacije:Policijska stanica Cazin imala dvije intervencije;najavljeni prekidi u isporuci električne energije

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o pojavama i događanjima na području grada,u protekla 24 sata, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -1°C, dok je vodostaj Mutnice 95,00 cm.

Policijska stanica Cazin  imala je dvije intervencije,na magistralnom putu Gnjilavac ,došlo je do saobraćajne nezgode 2 motorna vozila i na magistralnom putu Ćoralići,slijetanje jednog motornog vozila.U oba slučaja je pričinjena materijalna šteta bez povrijeđenih lica.
Vatrogasna jedinica Cazin je imala mirnu noć.
Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin  u proteklom periodu zatražilo je  47 pacijenata, dok je sanitet korišten dva puta.

Vodosnabdijevanje: uredno,nema planiranih radova.
Komunalne usluge:Odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.
Elektrosnabdijevanje: Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planskih
radova dana 21.01.2022. doći do prekida u isporuci električne energije za trafopodručje
Stijena u vremenskom periodu 09:00-15:30 sati.

Stanje na cestama

Prema izvještaju BIHAMK-a na dan 21.01.2022;06:30 sati,zbog sniježnih padavina koje su zahvatile veći dio Bosne i Heercegovine,saobraćaj se odvija po mokrom i sniježnom kolovozu u višim predjelima.

Posebno je otežano kretanje na putevima u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima zemlje, gdje su padavine intenzivnije.
Zbog ugaženog snijega i poledice obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na magistralnom putu Han Derventa-Podromanija. Skrećemo pažnju i na puteve na području: Makljena, Laništa, Oštrelja, Karaule, Kupresa, Šujice i Mliništa.
Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Jablanica-Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.


Na graničnim prelazima nema zadržavanja dužih od 30 minuta.

Povezani članci

U Cazinu četiri saobraćajne nezgode-jedno lice zadobilo lakše tjelesne ozljede

Urednik Portala

Ako ste fan adrenalina i željni pustolovine tu smo za Vaš Quad Adventure Cazin

Urednik Portala

Servisne informacije:Požar u Vrelu na upravnoj zgradi hale Agrokomerca..

Urednik Portala