Servisne informacije

Servisne informacije za 09.01.2022./10.01.2022. god

grad cazin slika

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -2°C, dok je vodostaj Mutnice 95,00 cm

Policijska stanica Cazin i Vatrogasna jedinica Cazin su imale mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 98 pacijenata, dok je sanitet korišten dva puta

Vodosnabdjevanje je uredno, nema najavljenih radova za danas.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će dana 10.01.2022. zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije u vremenskom periodu 09:00-15:30 sati za trafopodručja Glogovac,  Glogovac-Brezik, Glogovac-Malići, Glogovac-Salkani, Glogovac-Silići. 

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, u zapadnoj i ponegdje centralnoj Bosni pada snijeg, koji se, za sada, ne zadržava na kolovozu. U Bosni se vozi po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu, dok je u Hercegovini uglavnom suho. Na području jugozapadne Bosne poteškoće vozačima pričinjavaju jaki udari vjetra. Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima: Bugojno-Novi Travnik,  Ripač-Bosanski Petrovac i Lanište-Ključ. Apelujemo na sve vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Na put ne krećite bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno-jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Gradina duga je kolona vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su kraća.

Povezani članci

SERVISNE INFORMACIJE:Jedna intervencija policijske Cazin, narušavanje javnog reda i mira stvarajući buku naglim pokretanjem motornih vozila

Urednik Portala

Crveno upozorenje zbog vremenskih prilika u BiH

Urednik Portala

Danas sunčano uz postepeno naoblačenje, poslije podne pljuskovi sa grmljavinom

Urednik Portala