Servisne informacije

Servisne informacije na području grada Cazina

Servisne informacije

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -4°C, dok je vodostaj Mutnice 95,00 cm

Policijska stanica Cazin je imala mirnu noć bez intervencija.

Vatrogasna jedinica Cazin je intervenisala jednom na gašenju požara pomoćnog objekta u Misaljevićima – Razvoj.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 51 pacijenata, dok je sanitet korišten dva puta

Vodosnabdjevanje je uredno, nema najavljenih radova.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima narednih dana doći do prekida u isporuci električne energije na području grada Cazina prema sljedećem rasporedu:

Dana 14.01.2022. godine

  • 08:30-09:00 sati trafopodručje Fejzagići.

Dana 15.01.2022. godine

  • 08:00-16:00 sati trafopodručja: Ulica braće šehida, Mala Lisa, Ćuprija, Žrtava Domovinskog rata, Ostrožac, Brdo Ostrožac, Bajrići, Stijena.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, zbog niskih temperatura u nižim područjima kao i na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima upozoravamo na poledicu na kolovozu. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Povezani članci

Orkanske oluje diljem Europe usmrtile su najmanje 13 ljudi

Urednik Portala

SNIJEG ZABIJELIO BH. GRADOVE

Urednik Portala

SERVISNE INFORMACIJE:Tri saobraćajne nesreće na području grada Cazina

Urednik Portala