BiH Vijesti

Samantha Power danas na Trebeviću: Očekuje se i susret sa Dodikom

Samantha Power, administratorica Američke agencije za međunarodni razvoj USAID boravi u trodnevnoj posjeti BiH. Prema najavljenom rasporedu, danas će posjetiti i Trebević. 

Planirano je da danas predstavi inicijativu za unapređenje BiH na međunarodnom turističkom tržištu, te podršku USAID projekta razvoja održivog turizma u BiH na tom putu.

Tokom jučerašnjeg susreta sa novinarima na Baščaršiji rekla je da će prenijeti poruku američkog predsjednika Joe Bidena da “Sjedinjene Američke Države stoje uz narod BiH”, ali i naglasila kako će se susresti sa članovima Predsjedništva BiH.

Što znači da će ovo biti prvi susret člana Predsjedništva Milorada Dodika sa predstavnicima SAD, nakon što su mu SAD uvele sankcije.

“Prijetnje stabilnosti i najava povlačenja iz institucija, nemaju nikakvog ekonomskog ni funkcionalnog smisla”, kazala je jučer Power, te dodala da će o svemu sa članovima Predsjedništva BiH u petak pričati.

Komentarisala je i nedavne sankcije SAD.

“Što se sankcija tiče, rekla bih da smo mi i naši prijatelji posvećeni borbi za odgovornost. Mi zaista nećemo oklijevati da djelujemo protiv onih koji su korumpirani i koji vode do podjela među građanima BiH”, poruka je Samanthe Power.

Posjeta Power se dešava u vrijeme povećanih tenzija i užarene retorike.

Administratorica svojom posjetom naglašava potrebu da svi akteri u BiH rade na jedinstvu i jačanju zajedničkih nastojanja da se za sve građane BiH izgradi sigurna i stabilna budućnost.

izvor:radiosarajevo.ba

Povezani članci

Radončić politička ličnost godine u BiH

Urednik Portala

Džaferović i Dodik se danas sastaju sa Erdoganom u Antaliji

Urednik Portala

Većina Hrvata smatra da je Putin zločinac, osim glasača HSS-a

Urednik Portala