BiH Sport

Rukometaši BiH počeli pripreme za nastup na Evropskom prvenstvu

Rukometaši pripreme za EP

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je danas počela pripreme za nastup na Evropskom prvenstvu.

Selektor Ivica Obrvan je sinoć dočekao jedan dio igrača za prvi dio priprema koji će trajati četiri dana, a ekipa će biti kompletirana danas.

“U toku dana će se priključiti svi igrači koje sam pozvao za ovaj prvi mini-ciklus. Ove četverodnevne pripreme su zamišljene kao inicijalno okupljanje u pripremnom periodu za Evropsko prvenstvo. Vranješ i braća Burić će se priključiti od drugog okupljanja 26. kada ćemo krenuti u ozbiljniji rad”, kazao je Obrvan.

Ekipa je i obavila prvi trening u dvorani hotela Hills, a o ambicijama na Evropskom prvenstvu Obrvan kaže:

“Svaku ekipu pripremam da pobijedimo u svakoj utakmici. Plasman na Evropsko prvenstvo je ogroman uspjeh. Imamo izuzetno tešku grupu, a prolazak grupe bi bio fenomenalan uspjeh. Nastojat ćemo odigrati veoma dobar turnir i uvesti neke nove igrače koji će biti zalog za budućnost. Bio bih veoma sretan jednom pobjedom. Češka je slabija od Španije i Švedske, ali su u susretu s nama blagi favorit. Sve selekcije u grupi su bolje po igračkim imenima, ali to trebaju pokazati na terenu. Ipak, puno faktora utječe na to šta će biti na prvenstvu. Oko nas hara i korona, pa ona može odrediti sastave svih reprezentacija”, poručio je Obrvan.

IZVOR: KLIX

Povezani članci

Odlazak radne snage problem s kojim se Bosna i Hercegovina suočava godinama(video)

Urednik Portala

Džeko se vratio nakon koronavirusa u pobjedi Intera

Urednik Portala

DANAS SVEČANO OTVORENJE ZIMSKIH OLIMPIJSKIH IGARA U PEKINGU

Urednik Portala