Unsko-sanski kanton

RAMO BRKIĆ PRAVOSNAŽNO OSUĐEN NA ČETIRI GODINE I 11 MJESECI ZATVORA

Kantonalni sud u Sarajevu pravosnažno je osudio bivšeg komesara MUP-a Unsko-sanskog kantona Ramu Brkića na zatvorsku kaznu u trajanju od četiri godine i 11 mjeseci.

Brkić je osuđen zbog davanja dara ili drugog oblika koristi, potvrdila je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Podsjećamo, on je bio prvooptuženi u predmetu u vezi sa sutkinjom Suda BiH Azrom Miletić, a optužnica ga je teretila da je zajedno sa Senadom Šabićem, preko posrednika, sutkinji Miletić nudio i dao dar kako bi im bila umanjena kazna ili da budu oslobođeni krivnje u žalbenom postupku.

Brkić i Šabić su potom pobjegli iz BiH te je postupak razdvojen i vođen samo protiv Azre Miletić, koja je prvostepeno osuđena na dvije i po godine zatvora, a nedavno pravosnažno oslobođena optužbi.

Podsjetimo i na to da je u novembru 2015. godine Brkića Sud Bosne i Hercegovine pravosnažno osudio na jedinstvenu kaznu od 11 godina zbog organizovanog kriminala, neovlaštenog prometa drogom, primanja dara i drugih oblika koristi te zloupotrebe položaja.

Čekao je služenje kazne u Kazneno-popravnom zavodu u Sarajevu, gdje je trebao doći 9. marta 2016. godine, ali je pobjegao.

Brkić je 29. maja 2019. godine uhapšen na Graničnom prijelazu Gruškovje u Sloveniji i tada je proslijeđen vlastima Bosne i Hercegovine.

izvor:klix

Povezani članci

SRCE ZA DJECU OBOLJELU OD RAKA-VLADA USK-A OSTALA JE UZ NAŠU DJECU I NJIHOVE PORODICE

Urednik Portala

USK:ZDRAVSTVO U RALJAMA ŽIVOTA: LJEKARA SVE MANJE, MOTIVA ZA ODLAZAK SVE VIŠE…

Urednik Portala

Premijer USK razgovarao danas sa članovima LOT tima EUFOR-a

Urednik Portala