BiH

Provokacija u Bratuncu: Vozilom ušli na njivu povratnika Hajrudina Hasanovića i unišitili zasade pšenice!

Nepoznata osoba je nedavno tokom noći manjim kamionom ili nekim terenskim vozilom ušla u njivu Hajrudina Hasanovića (40) iz Rakovca kod Bratunca.

Vozilo je, sudeći prema tragovima guma, kružilo po njivi zasijanoj pšenicom. Na cijeloj njivi od dva dunuma napravljene su velike brazde, a stabla pšenice od 10 centimetara su uništena.

Nepoznata osoba

Hasanović je slučaj prijavio Policijskoj stanici Bratunac, čiji su službenici izašli na lice mjesta i sačinili uviđaj.

Kaže da mu je pričinjena šteta u visini od 1.200 maraka, jer je u posljednjih deset godina s ove parcele imao dvije tone pšenice.

– Odmah po prijavi policijski službenici su izašli na lice mjesta i konstatirali da je nepoznata osoba na usjevu pšenice vozilom kružila po njivi i napravila više kružnih brazda, nanijevši veću materijalnu štetu na usjevu – potvrdio nam je Radenko Borić, komandir Policijske stanice Bratunac, dodajući da je u toku identifikacija počinioca ovog krivičnog djela.

Hasanović kaže da ovo nije prvi put da se na toj parceli nanosi šteta na usjevu kukuruza i pšenice.

Pošteni vozači

Ranije su, kaže, nekoliko puta vozila s kolovoza slijetala u njivu, ali su pošteni vozači dolazili kući i nudili da izmire štetu jer nije bilo namjere da se uništi njiva i tako njemu nanese materijalna šteta.

– No, posljednji slučaj ulaska vozila u njivu je smišljena provokacija i namjerno nanošenje materijalne štete. Njiva je s dvije strane okružena kućama te me čudi da niko nije čuo buku vozila koje je kružilo po njoj – kazao je Hasanović.

izvor:dnevni avaz

Povezani članci

HITNO DONIJETI ODLUKU: NOVAC ZA ODRŽAVANJE IZBORA SE MORA OBEZBIJEDITI

Urednik Portala

Fenomen izbora u BiH: Korupcijom unaprijed kupljeno milion glasova

Urednik Portala

Dodik ponovo asistira Čoviću s ciljem da se otvori novi krug pregovora o izbornoj reformi

Urednik Portala