Svijet

Predsjednik S. Makedonije dopratio u školu djevojčicu koju su maltretirali zbog Dauna 

Nakon što je 11-godišnja Embla Ademi doživjela vršnjačko nasilje zbog toga što ima Dunov sindrom, predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski odlučio je djevojčicu prošlog ponedjeljka dopratiti do njene škole u Gostivaru. Kako se vidi na objavljenim fotografijama, predsjednik je djevojčicu primio za ruku te je uveo u školu.

“Embla je doživjela nasilje u školi zbog toga što ima Daun sindrom, genetsko stanje koje uzrokuje poteškoće u učenju, zdravstvene probleme i prepoznatljive crte lica”, rekao je za Si-En-En glasnogovornik predsjednikovog ureda.

Pendarovski je potom razgovarao s Emblinim roditeljima o izazovima s kojima se susreću na dnevnoj bazi, a zajednički su pokušali doći do rješenja, stoji u priopćenju iz predsjedničkog ureda.

“Predsjednik je istaknuo da su neprihvatljiva ponašanja koja ugrožavaju prava djece, posebice kad je riječ o djeci s atipičnim razvojem”, dodaje se u priopćenju.

“Ne samo da bi trebali uživati u pravima koja zaslužuju nego se moraju osjećati jednakima i dobrodošlima u školi. To je naša obveza, kao države, ali i kao individualaca, a ključni element u ovoj misiji je empatija. Osim što će to pomoći djeci poput Emble, nas će naučiti kako da se iskreno veselimo, dijelimo i budemo solidarni”, naglašava se.

Pendarovski je Emblinoj obitelji donio poklone, a dok je djevojčica ulazila u školu, on joj je mahao.

“Svi smo jednaki. Došao sam dati svoju podršku i podići svijest o inkluzivnosti kao osnovnom principu”, poručio je predsjednik Sjeverne Makedonije.

“Predrasude su glavna prepreka na putu do izgradnje društva u kojem smo svi jednaki”, dodao je.

izvor:bhrt

Povezani članci

VUČIĆ GOVORIO O PLAĆANJU PLINA U RUBLJIMA, OTKRIO OD KOGA NABAVLJAJU NAFTU

Urednik Portala

Biden: Švedska i Finska imaju punu podršku SAD-a za NATO

Urednik Portala

EK odobrio subvencije za proizvodnju struje u Portugalu i Španiji

Urednik Portala