Regija

 Predložen pritvor za medicinske radnike osumnjičene za izdavanje lažnih potvrda o vakcinaciji

Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva predložilo je određivanje pritvora za četvoro medicinskih radnika iz Doma zdravlja Novi Sad, koji su uhapšeni zbog sumnje da su izdavali falsifikovane potvrde o izvršenoj vakcinaciji protiv koronavirusa.

Kako se navodi u saopštenju Višeg tužilaštva u Novom Sadu, D.P.U. (42) se tereti zbog zloupotrebe službenog položaja, K.B (37) i S.A. (42) zbog zloupotrebe službenog položaja u podstrekavanju, a M.B. (31) zbog falsifikovanja isprave.

U saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Srbije i Bezbjednosno-informativnom agencijom, uhapšeni su D.P.U, S.A. i M.B. i oni su saslušani u Tužilaštvu na okolnosti izvršenja krivičnih djela koja im se stavljaju na teret.

U odnosu na osumnjičenu K.B. koja je u bjekstvu, Višem sudu u Novom Sadu je predloženo određivanje pritvora do 30 dana, uz donošenje naredbe za izdavanje potjernice.

izvor:bhrt

Povezani članci

Nekoliko stotina ljudi blokiralo promet kod beogradskog centra Sava: Blokade i kod graničnog prijelaza sa BiH

Urednik Portala

(VIDEO) Jako nevrijeme zahvatilo glavni grad Slovenije: Srušena stabla, poplavljene ceste i zgrade, vjetar nosio kišobrane

Urednik Portala

Pijan i drogiran autom udario dvije maloljetnice kod Šibenika

Urednik Portala