BiH

POZDRAVLJAMO SE SA ZIMOM DO DALJNJEG!

Narednih dana postepeno sve toplije, trenutno nema naznaka za pravu zimu, konkretne snježne padavine do daljnjeg. Blaga zima rezervisana je za prvu polovinu februara.
Četvrtak(03.02.) donosi pretežno sunčano vrijeme, u prijepodnevnim satima u dijelovima istočne i centralne Bosne uz nešto više oblačnosti što još rijetko može donijeti malo padavina, kasnije u toku dana i tamo razvedravanje. Nakon hladnog jutra, u toku dana temperaure većinom od 2 do 8C.
U petak(04.02.) pretežno sunčano i toplije vrijeme, dnevne temperature većinom od 4 do 11C, na sjeveru zemlje do 15C. U višim krajevima će zapuhati umjeren, do na udare lokalno jak južni i jugozapadni vjetar.
Subota(05.02.) donosi oslabljenju hladnu frontu, koja će tog dana donijeti prolazno naoblačenje i padavine, kišu nižim a susnježicu i snijeg u višim krajevima iznad 600mnv.
Padavine u manjim količinama, a u dijelovima Hercegovine i jugozapadne Bosne će one i u potpunosti izostati. Temperature u manjem padu u odnosu na dan ranije.Hladna fronta će se brzo premjestiti preko naše zemlje, tako da će u nedelju(06.02.) ponovo preovladvati pretežno sunčano vrijeme, jutro hladno, a preko dana ugodnije temperature.
Naredna sedmica, period iza 07. februara u znaku ranoproljetnog vremena, dominiraće sunčano vrijeme uz prohladna jutra te tople i ugodne dane. Ugođaj bi jedino mogla kvariti magla i niska oblačnost po kotlinama i duž riječnih tokova, gdje bi ujedno bilo i hladnije,piše u Vremenska prognoza za BiH.

Povezani članci

Surova slika bh. realnosti: Političari moraju zaobići građane u redu za vizu

Urednik Portala

FZZZ: Prolongiran javni poziv za učešće u Programu sufinansiranja samozapošljavanja Start up 2022

Urednik Portala

CENTAR ZA SIGURNOSNE STUDIJE-MLADI BI NAPUSTILI BIH U SLUČAJU RATNOG SUKOBA

Urednik Portala