BiH

PORAST OBLAČNOSTI,KRAJEM DANA I VEČERAS PADAVINE U CIJELOJ BIH!

Dolazi do porasta oblačnosti, krajem dana i večeras padavine u čitavoj zemlji;kiša i snijeg.
Preko središnje Evrope pristiže nam nestabilan vazduh u sklopu ciklone koja se nalazi na sjeveru Njemačke.
To uzrokuje postepeno naoblačenje tokom današnjeg dana, a uskoro nam stižu i padavine.
U kasnim poslijepodnevnim i ranim večernjim satima zahlađenje i padavine najprije zahvataju sjeverozapad i sjever zemlje, a u nastavku večeri i noći na utorak(01.02.) i ostale krajeve.
U nizinama glavnina padavina u obliku kiše, lokalno uz jači intenzitet padavina i pred kraj istih prolazno susnježica i mokar snijeg bez ili uz dekorativni snježni pokrivač.
U brdsko-planinskim krajevima iznad 400 ili 500mnv konkretnije snježne padavine uz formiranje snježnog pokrivača. Na planinama iznad 900m obilan snijeg gdje bi se do sutra ujutu moglo skupiti i 15-30 cm novog snijega.
Talas konkretnijih padavina će se relativno brzo premjestiti preko naše zemlje, pa će tako do sutra ujutru padavine prestati u većini krajeva, najprije na sjeveru zemlje već kasno noćas.
Sutra(01.02.) osjetno hladnije i vjetrovito vrijeme uz pojačanu buru i sjeverac. U Bosni i na sjeveru Hercegovine pretežno oblačno uz lokalno pljuskovite padavine na granici kiše, susnježice i snijega, kiša i susnježica na najnižim nadmorskim visinama sjevernog dijela zemlje, a snijeg uz pojas Dinarida. Na jugu Hercegovine i jugozapadu Bosne pretežno sunčano.Krajem dana i u noći na srijedu postepeno razvedravanje u čitavoj zemlji,navode iz Vremenske prognoze za BiH.

Povezani članci

SVE VIŠE GRAĐANA ODLAZI IZ BIH: RAZLOZI NISU SAMO EKONOMSKI

Urednik Portala

VRIJEME NETIPIČNO ZA APRIL: PROČITAJTE ŠTA NAS OČEKUJE NAREDNIH DANA

Urednik Portala

Strik: Ukoliko se ne povuku neustavne odluke Dodik ne može ostati na funkciji

Urednik Portala