Sport

PAUZI DOŠAO KRAJ,NASTAVLJA SE PREMIJER FUTSAL LIGA BIH

Vrlo lijepoj pauzi od 2 mjeseca došao je kraj, pa će se tako predstojećeg vikenda igrati mečevi 10. kola, proljetnog dijela, Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine.

Aktuelni prvak Mostar SG u 10. kolu putuje na gostovanje kod Kaskade u Gračanicu. Mostarci su u pauzi ostali bez Anela Radmilovića, ali kao zamjena za bivšeg kapitena reprezentacije stigao je iskusni reprezentativac Srbije, Slobodan Rajčević. Kaskada nije ništa mijenjala, te će sa istim igračkim kadrom nastaviti proljetni dio prvenstva. Meč Kaskada – Mostar SG igra se u nedjelju, 13. februara, od 16:30 sati u dvorani Luke.

Viceprvak jesenjeg dijela, vakufska Sloga, na svome terenu biće domaćin Hercegovini iz Širokog Brijega. Vakufljani su na pauzi ostali bez Sanela Kovača i Elmira Turića koji su pojačali federalne prvoligaše, Iskru-Vrbas, odnosno Centar, a u klub je stigao Emrah Sarić koji je u prvom dijelu nosio dres Zrinjskog. Hercegovina također nije puno mijenjala igrački kadar. U Široki Brijeg je došao Dragan Edi Marić iz mostarskog Zrinjskog, a ekipu su napustili Darko Ivanković, koji je već u prvom dijelu napustio premijerligaša sa Pecare, i Franjo Skoko koji se nije mogao pohvaliti prevelikom minutažom u prvom dijelu. Meč između Sloge i Hercegovine se igra u subotu, 12. februara, od 18:00 sati u dvorani u Gornjem Vakufu/Uskoplju.

Premijerligaš iz Sarajeva, GFC Sarajevo, u 10. kolu biće domaćin čitlučkom Brotnju koji je na pauzi bio najaktivniji. GFC Sarajevo niko nije napustio, a pojačao ih je Anes Džafo koji je stigao iz federalnog prvoligaša DiaBiH-a. Čitlučane je napustio Mladen Ćećura, a u klub su stigla 3 nova imena: Darko Ivanković iz Hercegovine, Darko Raguž iz Zrinjskog i Franjo Skoko iz Hercegovine. Također, Brotnjo je u pauzi angažovalo i novog trenera pa će klupu Čitlučana u drugom dijelu predvoditi Vladimir Bebek. Meč između Sarajeva i Brotnja igra se u subotu, 12. februara, od 17:00 sati u sarajevskoj Skenderiji.

Bosna Kompred u prvom meču proljetnog dijela biće domaćin Doboju. Tuzlake je napustio njihov kapiten Jasmin Spahić koji je pojačao gradskog rivala, Salinesa, i Bekir Hodžić koji je karijeru nastavio u slovačkoj. Ipak, Bosna Kompred angažovala je i jedno pojačanje za nastavak prvenstva, a u tuzlanskog premijerligaša došao je Eldin Preljević iz Lukavca. Dobojlije će proljetni dio prvenstva nastaviti bez svog (po)najboljeg igrača Almedina Bundavice koji je pojačao slovačkog prvoligaša zajedno sa Bekirom Hodžićem. Uspjeli su iz FK Doboj pronaći veliko pojačanje za njihov klub, kako kažu, a u drugom dijelu Premijer lige dres Doboja će opet obući Denis Zelenković. Meč između Bosne Kompred i Doboja igra se u subotu, 12. februara, od 19:00 sati u tuzlanskom Mejdanu.

Tuzlanski Salines u 10. kolu biće domaćin banjalučkom Policajcu. Tuzlake je na pauzi napustio Mirko Marinković, a pojačao Jasmin Spahić. Kod Banjalučana je zabilježen samo jedan odlazak, a dres kluba iz Banjaluke u drugom dijelu neće nositi Elmin Prošić. Meč između Salinesa i Policajca igra se u subotu, 12. februara, od 17:00 sati u maloj dvorani tuzlanskog Mejdana.

Vrh tabele nakon prvog dijela drži Mostar SG sa 24 osvojena boda, odnosno pet bodova više u odnosu na Slogu iz Gornjeg Vakufa. Sarajevo je treće sa 18 osvojenih bodova, Salines četvrti sa 17, Doboj peti sa 12, Policajac šesti sa 10 osvojenih bodova, kao i Bosna Kompred, ali bolje plasiran zbog bolje gol razlike. Hercegovina je osma sa 9 osvojenih bodova, a na začelju se nalaze Kaskada sa 6 osvojenih bodova i Brotnjo sa 4.

Povezani članci

Rukometni klub “KRAJINA” Cazin krece sa skolom rukometa na Ostrozcu.

Urednik Portala

Bogdanović: Ponosan sam, kada odem iz Veleža otići ću uzdignute glave

Urednik Portala

Eriksen “mrtav pet minuta”, želi igrati na Svjetskom prvenstvu

Urednik Portala