BiH

Osumnjičeni za ubistvo policajaca: Aleksandar Macan se žali na uslove u pritvoru, tvrdi da mu je ćelija premala

Žalio se i na pojačane mjere osiguranja, jer u šetnju izlazi sam,u pratnji dva policajca

Kantonalni sud Sarajevo donio je rješenje o produženje pritvora za još dva mjeseca Aleksandru Macanu, osumnjičenom za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, potvrđeno je za portal “Avaza” iz Odjela za odnose s javnošću Kantonalnog suda.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo zatražilo je produženje pritvora zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu utjecajem na svjedoke ili saučesnike, odnosno prikrivati dokaze, zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, kao i zbog bojazni da bi njegovo puštanje na slobodu moglo rezultirati uznemirenjem javnosti.

Policajci su brutalno likvidirani u oktobru 2018. godine na Alipašinom Polju. Macan se predao Tužilaštvu KS 24. decembra prošle godine, nakon Interpolove potjernice koja je za njim bila raspisana.

No, kako saznajemo, Macan se žali na uslove boravka u KPZ Miljacka. Prema informacijama “Avaza” Macanu ne odgovara prostorija u kojoj boravi, zajedno s još jednim pritvorenikom, smatrajući da je premala.

Ovaj osumnjičeni za ubistvo Šehovića i Vujinovića žalio se i na pojačane mjere osiguranja, jer u šetnju izlazi sam. Nije mi dozvoljeno kretanja u društvu drugih pritvorenika. 

izvor:dnevni avaz

Povezani članci

Blokada Vijeća Ustavnog suda FBiH – šta može učiniti visoki predstavnik?

Urednik Portala

Cenić: Bojim se da će nam smanjenje PDV-a i ukidanje akciza biti dalja budućnost

Urednik Portala

Otkriven prvi slučaj flurone u BiH

Urednik Portala