Crna hronika

Oglasio se MUP KS: U akciji “Rez” oduzeto oružje, droga i tri skupa BMW-a (FOTO)

Poduzimajući planske mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnih djela organizovanog kriminala na području Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, proveli su jučer akciju kodnog naziva “REZ”. Na osnovu Naredbe Suda Bosne i Hercegovine, izvršeni su pretresi stanova, ugostiteljskih objekata i motornih vozila koje koriste lica E.K., A.S. i A.A.

Pronađeni su i privremeno oduzeti sljedeći predmeti:

– pištolj marke “Glock”, sa dva okvira i 24 komada metaka,

– pištolj marke “Valter” sa 13 komada metaka,

– pištolj marke “SIG” sa 9 komada metaka,

– automatska puška HK3, cal. 7,62X51 mm, sa 2 okvira i 20 metaka istog kalibra,

– jedna ručna bomba,

– pancirni prsluk,

– tri veća paketa sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu

marihuanu,

– veća suma novca,

– četiri ručna sata marke “ROLEX”,

– više mobilnih telefona,

– više bankovnih kartica i

– notesi.

“Također, uz uredno izdate potvrde privremeno su oduzeta i tri skupocjena putnička motorna vozila marke “BMW”. Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 250. stav 2. i 3.(Organizovani kriminal) u vezi sa krivičnim djelom iz člana 195. stav 1. i 2. (Neovlašteni promet opojnih droga) KZ BiH, slobode su lišena sljedeća lica: E.K., rođen 1978.godine u Prizrenu, sa boravkom u Istočnoj Ilidži, A.S., rođen 1987.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, A.A., rođen 1984.godine u Dubrovniku, nastanjen u Sarajevu, S.T., rođen 1971.godine u Kosovskoj Mitrovici, nastanjen u Beogradu, državljanin Srbije, A.P., rođen 1984.godine u Sarajevu, nastanjen u Hadžićima, A.K., rođen 1984.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, M.S., rođen 1998.godine u Konjicu, nastanjen u Sarajevu i H.B., rođen 2000.godine u Sarajevu, nastanjen u Visokom”, saopćeno je iz MUP-a KS.

Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, u dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine predati su: E.K., A.S. i A.A., dok su ostala lica otpuštena, uz saglasnost postupajućeg tužioca, te će protiv istih u redovnom postupku biti poduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

“Policijski službenici, pod nadzorom Tužilaštva BiH, nastavljaju dalje aktivnosti na dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenih lica”, navode iz MUP-a KS.

Izvor:N1

Povezani članci

ŽIVOTNO UGROŽEN: U PUCNJAVI POVRIJEĐEN MUŠKARAC

Urednik Portala

Prijatelji se opraštaju od stradalog vozača kamiona: “Jutros sam s njim posljednju kafu pio…”

Urednik Portala

U akciji “META” uhapšeno 19 osoba: Pronađeni trombloni, duge cijevi, droga…

Urednik Portala