BiH STANJE NA CESTAMA

OBUSTAVE SAOBRAĆAJA U KRAJINI, EVO KOJI SU ALTERNATIVNI PRAVCI

Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko) danas će u terminima od 10 do 11 sati, zatim od 13 do 14 sati i od 16 do 17 sati doći do obustave saobraćaja.

Za vrijeme obustave alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj. Zbog sanacionih radova, lijeva strana autoceste A1, smjer Sarajevo sjever – Podlugovi, saobraća se dvosmjerno na desnoj kolovoznoj traci. Saobraćaj regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Bihać-Bosanski Petrovac (dionica Ripač-Dubovsko) i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik). Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 kilometara na sat – navode iz BIHAMK-a.
Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Izvor:Hayat.ba

Povezani članci

Jak zemljotres ponovo pogodio BiH, epicentar kod Stoca

Urednik Portala

PRIPREMA SE ZAKON O SUKOBU INTERESA U FEDERACIJI BOSNE I HRECEGOVINE

Urednik Portala

Žestok sukob navijača u Hercegovini-Ima uhapšenih i povrijeđenih

Urednik Portala