Dijaspora

NJEMAČKA SE SPREMA ZA HAOS-POLA ZEMLJE U CRVENOM,STIŽE JAKA OLUJA,MOGUĆ TORNADO

Vlasti su zatvorile škole, parkove, ulice. Građane su pozvali da u noći na četvrtak ostanu u svojim kućama. Posebno su ih upozorili da izbjegavaju boravak u parkovima i šumama. Dežurne službe su u pripravnosti.

Meteorolozi se boje najgoreg. Upozorili su na jako nevrijeme i visoke valove i poplave u Hamburgu i na području uz Sjeverno more.Očekuju se i udari vjetra od 100 km/h, a u nekim dijelovima zemlje bi se mogao stvoriti tornado. Za veći dio zemlje izdali su crveno upozorenje za jak i orkanski vjetar.  

Građane su vlasti upozorile da bi snažan vjetar mogao čupati stabla, rušiti crjepove i nositi predmete. Moguće su štete na zgradama i poteškoće u prometu. Građanima su savjetovali da bi bilo najbolje da ostanu kod kuće. 

U Thüringenu će, kažu meteorolozi, padati jaka kiša koja bi mogla prouzročiti poplave. Zatu su u srijedu cijeli dan postavljali zečje nasipe. Neke ceste su zatvorili jer se boje da bi vodena bujica mogla nositi aute. 

Njemačke željeznice su rekle kako prate stanje te kako su u pripravnosti otkloniti eventualne štete. Neke škole su najavile da u četvrtak neće biti nastave.

izvor:24sata.hr

Povezani članci

AUSTRIJA-BOLOVANJE TELEFONSKIM POZIVOM PRODUŽENO DO KRAJA APRILA

Urednik Portala

ERDOGAN I NJEGOVA SUPRUGA EMINE POZITIVNI NA KORONAVIRUS

Urednik Portala

(FOTO) Održana panel diskusija “Dani dijaspore”

Urednik Portala